Читај ми!

Ђоковић бољи од Вавринке, у недељу за историјску титулу!

Новак Ђоковић је савладао Стена Вавринку (6:3, 3:6, 6:0), који, истина, мора бити задовољан освојеним сетом, јер је то посебан подухват у последње време. Ђоковић ће у недељу играти за четврту титулу у Паризу, а покушаће и да постане први тенисер који је освојио шест мастерс турнира у једној сезони. Његов ривал, по тридесети пут у каријери, биће Енди Мари.

Новак Ђоковић се пласирао у финале турнира Мастерс серије у Паризу, пошто је у полуфиналу победио Швајцарца Стена Вавринку са 2:1, по сетовима 6:3, 3:6, 6:0.

Ђоковић ће у финалу играти против Британца Ендија Марија, који је био бољи од Шпанца Давида Ферера – 2:0 (6:4, 6:3).

Најбољем тенисеру света је у првом сету полуфинала са Вавринком био довољан само један брејк да после 40 минута игре стигне до предности.

Ђоковић је други сет отворио брејком и повео са 2:0 и све је деловало као да нас минути деле од проглашавања нове победе српског тенисера. Међутим, уследио је период слабије (и изнад свега нервозније игре) Новака Ђоковића, што је Швајцарац искористио и везао пет гемова, уз два брејка. Први тенисер света је у седмом гему имао велику прилику да се врати у сет, имао је три брејк лопте, али их није искористио, па је Вавринка тако прекинуо серију српског тенисера од 29 узастопно добијених сетова.

Моментум је био на његовој страни, као и подршка публике у Берсију, али је Ђоковић поново заиграо како уме и... Па, тада је вероватно само један исход могућ. После 26 минута на семафору је писало 6:0 за Ђоковића, који ће се у недељу борити за своју четврту титулу у Паризу. Уједно, бориће се и за шесту мастерс титулу у сезони која би, уколико је освоји, била без преседана.

Ово је 19. победа Новака Ђоковића над Вавринком у њиховом 23. међусобном окршају. Ово је и невероватно 14. узастопно финале на АТП турнирима у 2015. години за српског тенисера.

Ђоковић: Трећи сет најбољи на турниру

Новак Ђоковић похвалио је после меча игру Стена Вавринке.

"Стен је одиграо сјајан други сет у којем је освојио пет гемова заредом. Играо је одлично са основне линије, прецизно сервирао и успевао да врати много лоптица. Он је играо веома добро", рекао је Ђоковић.

"Међутим, и ја сам имао осећај да добро ударам лоптицу. Са том врстом осећаја и приступом ушао сам у трећи сет и одиграо најбољи сет на турниру до сада", закључио је Ђоковић.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи