Читај ми!

Ђоковић после дводневне драме у финалу Ролан Гароса

Први тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у финале Ролан Гароса, у ком ће, за титулу која му недостаје у богатој каријери, играти против Швајцарца Стена Вавринке. Новак је у полуфиналу, које је у петак прекинуто због невремена, савладао свог великог ривала Британца Ендија Марија са 3:2 (6:3, 6:3, 5:7, 5:7, 6:1). Финални меч на програму је у недељу уз директан пренос на РТС-у.

У њиховом 27. међусобном дуелу Ђоковић је до 19. победе дошао после четири сата и девет минута игре.

Полуфинални дуел Ролан Гароса између Ђоковића и Марија прекинут је у петак у четвртом сету због невремена, при вођству најбољег тенисера света од 2:1. У тренутку прекида, Ђоковић је водио са 6:3, 6:3, 5:7, а у четвртом сету било је 3:3.

Ђоковић је одлично почео данашњи наставак меча, узео је гем на свој сервис без изгубљеног поена, али је у наредном гему истом мером узвратио и Мари.

И наредна два гема тенисери су лако добили, да би у 11. гему Британац искористио Ђоковићеве грешке, стигао до брејк лопти и повео са 6:5. Мари је тај-брејк материјализовао у наредом гему и после два сета минуса изједначио на 2:2.

У тим тренуцима је изгледало да је Мари бољи ривал на терену, али се на почетку петог сета Ђоковић пробудио.

Врло брзо је стигао до вођства од 3:0, а потом и до 5:1, уз два брејка, те је лако на свој сервис дошао до пласмана у финале.

Ђоковић ће се у недељу у финалу Ролан Гароса састати са Швајцарцем Станом Вавринком, који је у полуфиналу био бољи од Француза Жоа Вилфреда Тсонге.

Овако је протекао наставак полуфиналног меча:

14.10  Крај меча, 6:1 у петом сету! Новак Ђоковић је у финалу Ролан Гароса! Наш тенисер ће у недељу у финалу против Вавринке имати прилику да освоји једини трофеј који му недостаје у гренд слем колекцији.

14.07 – Још један брејк за нашег тенисера! Новак Ђоковић на прагу победе у овом мечу и финала турнира. Мари, приметно, све нервознији – 5:1 за Нолета.

14.01 – Наш тенисер је прво потврдио брејк а потом и био сигуран на свој сервис за 4:1. Британски тенисер под пристиском у овом сету.

13.48 – Новак фантастично отвара пети сет брејком на старту – 2:0!

13.44 – Најбољи светски тенисер уз мало среће осваја почетни гем петог сета и води са 1:0.

13.34 – Мари осваја сет са 7:5 и изједначава резултат на 2:2 у сетовима. Мари делује сигурније на терену, док Новак више греши. Меч тако одлази у пети сет, после кога ће бити познат други финалиста овог турнира. 

13.28 – Новак губи сервис у незгодном тренутку. Британац сада има сервис за изједначење у сетовима на 2:2.

13.24 – Британски тенисер, захваљујући пре све добром сервису, осваја гем и остаје у сету. Распламсава се борба у Паризу.

13.19 – Још једном наш тенисер осваја сет са "нулом" и сада води са 5:4. Енди Мари сервира за опстанак у овом мечу.

13.12 – Сјајан почетак за нашег тенисера. Добијен је сет без изгубљеног поена – 4:3 води Новак у четвртом сету. 

13.08 – Меч је настављен, сервира Ђоковић.

13.00 – Новак Ђоковић и Енди Мари изашли су на терен стадиона "Филип Шатрије". Ускоро се очекује наставак меча који је прекинут у петак због надолазеће олује. Меч је прекинут при вођству Новака од 2:1 у сетовима и 3:3 у четвртом сету.

Број коментара 25

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 21. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару