Читај ми!

Јанковићева изгубила од Халепове

Јелена Јанковић није успела да освоји Мастерс у Индијан Велсу. Поражена је од Румунке Симоне Халеп са 2:1 (2:6, 7:5, 6:4). Велика борба која је трајала два сата и 40 минута игре, на крају Румунка је искористила грешке наше тенисерке и заслужено тријумфофала.

Јелена Јанковић није крунисала одличну игру у Индијан Велсу. Поражена је у финалу од Румунке Симоне Халеп. Била је наша тенисерка на корак од тријумфа, сервирала је за меч, међутим, противница је успела да преокрене резултат, избори трећи сет и на крају тријумфује.

Меч је почео брејковима на обе стране, а затим су тенисерке освајале гемове на своје сервисе све до петог, када је Јанковић поново направила брејк и повела са 3:2. Она је наставила добру игру и уз нови брејк у седмом гему и свој сервис повела је са 1:0 у сетовима.

Јанковић је направила брејк у трећем гему и после гема на свој сервис повела је са 3:1. Халеп је након тога заиграла боље, вратила је брејк и изједначила на 3:3. То је, међутим, био први од чак четири везана брејка, на крају чега је било 5:5. Халеп је онда освојила свој сервис и направила нови брејк, тако да је добила други сервис са 7:5.

У трећем сету поново је виђена плејада брејкова, али је Симона Халеп имала три, један мање од Јелене Јанковић, тако да је тај сет добила са 6:4.

Пласманом у финале Јанковић је зарадила 435 поена и вратила се међу 20 најбољих тенисерки света.

Јанковић није могла да издржи темпо Симоне Халеп

Српска тенисерка Јелена Јанковић казала је да није могла да издржи темпо Симоне Халеп у финалу Индијан Велса, у САД, али да је доказала да јој је место у врху.

"Нисам на крају могла да издржим темпо, ипак је она млађа од мене. Нисам успела ни да изађем на крај са својим нервима, а то не треба да се дешава. Ипак, ово су биле феноменалне две недеље. Поново сам показала да ми је место у врху. Ово ће ми дати самопоуздања и вере у себе", рекла је Јанковићева на после меча.

Српска репрезентативка била је 21. на WТА листи, на које је у последњих годину дана пала са шестог места, због бројних повреда. Она је пре Индијан Велса имала проблема са куком.

"Храмала сам три дана пре почетка турнира. Сумњала сам чак да ћу моћи да играм. Када сам изашла на терен првог дана било је да 10 дана нисам ударила лопту", рекла је Јанковићева. Она је казала да су је резултати охрабрили.

"Ударала сам, али сам стајала. Нисам се померала. Али, толико сам добро ударала без тренинга, да сам имала јако добар осећај. Сјајан осећај. Била сам толико срећна што сам поново овде, али нисам мислила да ћу стићи до финала без припреме", рекла је Јелена Јанковић.

Симона Халеп је трећа на WТА листи, а и она је похвалила репрезентативку Србије.

"Морам да честитам Јелени: Била си сјајна! Одличан је ово успех за две недеље овде. Урадила си сјајан посао и ово је било чудесно финале. Стварно сам срећна што сам победила. Ово ми је највећи успех у каријери и никад га нећу заборавити", рекла је Халеп.

Ток финала:

21.49 - Крај меча. Халепова са нулом осваја сервис наше тенисерке и добија одлучујући сет са 6:4.

21.43 - Јанковићева се не предаје. Напада сервис противнице и долази до брејк шансе, користи је и смањује на 5:4.

21.40 - Халепова потом везује два гема, уз један брејк, и води са 5:3. Румунка сервира за меч. 

21.30 - Јелена поново није успела да потврди брејк, губи свој сервис - 3:3

21.25 - У наредна два гема тенисерке су размениле по брејк, Јелена чува предност 3:2.

21.13 - Јанковићева прва стиже до брејка у одлучујућем сету и води са 2:1.

20.59 - Халепова након освојеног свог сервиса, осваја и Јеленин и добија други сет са 7:5

20.49 - Јелена није успела, Халепова јој одузима сервис и стиже до новог изједначења, 5:5.

20.43 - Јелена наставља са одличном игром, одузима сервис Халеповој и води са 5:4. Јанковићева има прилику да освајањем свог сервиса реши меч. 

20.38 - Наставља се размена брејкова, овог пута после велике борбе Румунка одузима сервис нашој тенисерки, изједначење - 4:4.

20.27 - Већ у наредном гему Јанковићева поново долази до брејка предности, 4:3.

20.22 - Противница користи мали пад у игри наше тенисерке и са нулом јој одузима сервис, 3:3. 

20.11 - Већ у трећем гему наша тенисерка долази до првог брејка у другом сету. Јелена је стигла до 30:40 и искористила је прву брејк шанс, 2:1.

20.06 - На старту другог сета обе тенисерке су биле сигурне на свој сервис.

19.55 - Јанковићева лако осваја свој сервис гем и добија први сет са 6:2. Сет је трајао 45 минута игре.

19.52 - Јелена поново одузима сервис Халеповој. Румунка је имала 40:15, али је наша тенисерка успела прво да стигне до изједначења, потом је противница имала још једну гем шансу, али је Јелена успела да се избори за брејк, 5:2.

19.45 - Противница покушава да узврати долази до две везане брејк шансе, 15:40. Јелена одбија напад - 40:40. Потом везује још два поена и добија свој сервис гем - 4:2.

19.40 - Халепова лако долази до 40:0. Међутим Јелена успева да преокрене гем у своју користи, користи другу брејк шансу и поново има брејк предности 3:2. 

19.27 - Противница узвраћа истом мером. Халеп се прво изборила за изједначење, а потом користи своју другу брејк шансу у гему - 1:1.

19.21 - Јелена је одмах напала сервис противнице. Међутим, пропуштва четири брејк шансе. Јанковићева је неумољива пету шансу користи и одузима сервис противници. Први гем је трајао девет минута игре.

19.12 - Почео је финални меч између Јелене Јанковић и Симоне Халеп, Прва на сервис у је румунска тенисерка.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару