Читај ми!

Бандовић: Ајакс и тактички и физички зна шта ради на терену, Војводина није без шансе

Тренер фудбалера Војводине Божидар Бандовић пред меч против Ајакса у другом колу квалификација за Лигу Европе рекао је да противник и тактички и физички зна шта ради на терену, али је истакао да његови изабраници нису без шансе против четвороструког првака Европе.

Божидар Бандовић је истакао квалитет супарника али и да верује у свој тим који је већ доказао да може пружити одличну игру.

" Ја бих се вратио седам месеци уназад, интезитетом, радом и вером у ове момке, дошли смо до тог тренутка да играмо Европу и то против једне велике екипе какав је Ајакс. У питању је квалитетна екипа, како тимски, тако и појединачно. Ритам из наших утакмица неће бити исти, интензитет ће бити на високом нивоу. Све унапређујемо. Можемо да верујемо, ја у чуда верујем. То је прво полувреме, ипак је то екипа која и тактички и физички зна тачно шта ради на терену", рекао је Бандовић на данашњој конференцији за медије.

Тренер Новосађана додао је и да је екипа спремна да се брани.

"Дошао је тренутак да играмо против велике екипе. Сигурно за многе чудо или немогуће, али 11 на 11 је на терену. Утакмица мора бити перфектна, од прве до последње секунде да смо у њој", истакао је Бандовић.

Црногорски стручњак је додао и да је доведена екипа за Европу и да осим резултата и утакмице, Ајакс може да буде само још једно више искуство.

"Главна идеја је да имамо конкуренцију у тиму. Сигурно ће доћи до промена у екипи. Имамо утакмице на свака 3-4 дана, али момци су спремни да се брзо опораве. Није важно како ћеш да почнеш сезону већ како ћеш да је завршиш", закључио је шеф струке "лала".

Капитен "старе даме" Његош Петровић истакао је да тиму победа против Текстилца у првом колу домаћег шампионата изузетно значи пред Ајакс, поготово што Холанђани још нису имали такмичарску утакмицу.

"Сигурно нас чека јако тешка утакмица. Не физички, већ психички. Морамо брже да доносимо одлуке и размишљамо и да се држимо заједно више него икад. Ајакс је озбиљна екипа са занимљивим тренером који гаји врло леп стил фудбала и мораћемо да дамо више од 100 одсто себе да извучемо позитиван резултат", рекао је Петровић.

Експедиција Војводине у среду у преподневним часовима лети за Амстердам, где ће у вечерњим часовима одрадити тренинг на стадиону Јохан Кројф Арена. Утакмица се игра у четвртак од 20 и 30, а главни судија ће бити Шпанац Сезар Сото Градо.

Победник двомеча ће у трећем колу квалификација за Лигу Европе играти против победника дуела Панатинаикос (Грчка) - Ботев (Бугарска).

Поражени ће у треће коло квалификација за Лигу конференција где ће играти против бољег уз двомеча између словеначком Марибора и румунске Крајове.

уторак, 23. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару