Читај ми!

Јелена и Лисицки за финале

Српска тенисерка Јелена Јанковић састаће се са Сабином лисицки у Полуфиналу Индијан Велса у мечу који је на програму око 3 часа после поноћи по нашем времену. Сабине Лисицки елиминисала је бранитељку титуле Флавију Пенету из Италије са 6:4, 6:7 (3-7), 7:6 (7-4), а нашој тенисерки је Украјинка Лесија Цуренко предала меч у другом сету.

Јелена Јанковић је после меча изјавила да је пресрећна због постигнутих резултата у Индијан Велсу, посебно јер није знала како ће играти због повреде која је мучи, али да јој није драго што је њена ривалка морала предати меч.

„Никад није лепо добити меч на такав начин. Лесија је имала сјајан турнир до сада и победила је велики број сјајних играчица. У другом сету је почела да ћопа, видело се да има проблема. Тада сам ја мало изгубила свој фокус, јер сам гледала шта она ради. Било је кључно за мене да добијем гем при резултату 2:1, ко зна шта би било на 2:2", нагласила је Јанковићева.

Јанковићева је у све бољој форми иако је на турнир у Индијан Велсу дошла после дуге борбе са повредом мишића. Истакла је да се на овом турниру, на коме је освојила титулу 2010. године, одлично осећа.

„Искрено, када сам дошла овде, сумњала сам да ли ћу моћи да играм добро, јер нисам имала много времена да се припремим, нисам знала да ли ће ми нога бити у реду. Имала сам проблем са мишићем, а код такве повреде, не можете ништа да урадите, сем да успорите. Само неколико дана сам лагано тренирала и потом изашла на терен. Али, оног тренутка када сам се нашла на терену, била сам толико узбуђена. Није ми стало како играм или да ли могу да се крећем и не, само сам узбуђена. Мука ми је више од тога што сам била поред терена, код физиотерапеута, у својој соби, што нисам могла да будем активна и радим оно што највише волим, а то је да играм тенис. Узбуђена сам што играм добро и такмичим се опет. То је оно што волим, ту припадам", истакла је Јанковићева.

Лисицки и Јанковићева су до сада играле пет пута, а наша тенисерка води са 4-1 у победама, укључујући и тријумф у последњем окршају 2013. године у Синсинатију.

Дуел Јанковићеве и Лисицки је на програму у ноћи између петка и суботе од два ујутру, по нашем времену. 

У другом полуфиналу састају се Американка Серена Вилијамс и Симона Халеп из Румуније.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару