Читај ми!

Ђоковић бољи од Изнера

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у четвртфинале тениског турнира у Индијан Велсу после победе над домаћим такмичаром Џоном Изнером у два сета - 6:4, 7:6 (7:5). Новак ће у четвртфиналу играти против Аустралијанца Бернарда Томића у петак од 03.00 по нашем времену, уз директан пренос на Првом програму РТС-а.

Ђоковић и Изнер су до сада играли осам пута, а српски тенисер је овом победом забележио шести тријумф. Пре овог меча, последњи пут су се састали прошле године управо у Индијан Велсу и тада је најбољи тенисер света славио са 2:1.

За пласман у полуфинале турнира Ђоковић ће играти са Бернардом Томићем који је у три сета савладао Танасија Кокинакиса.

У првом сету, који је трајао тачно пола сата, први рекет света до предности је дошао после брејка у седмом гему. Ђоковић је у овом делу игре био веома сигуран на свој сервис, па је без проблема успео да материјализује стечену предност и рутински приведе сет крају за 6:4.

У другом сету виђено је нешто више узбуђења, али су оба тенисера успевала да освајају кључне поене на свој сервис. Новаку је у овом периоду игре опао проценат првог сервиса, али је стрпљивом и паметном игром градио поен по поен и одвео сет у тај-брејк.

Српски тенисер показао се још једном као специјалиста за тај-брејк у коме је славио са 7:5 и после сат и 33 минута игре изашао као победник из овог дуела.

Ђоковић: Значи ми победа против оваквог ривала

После тријумфа, Новак Ђоковић је изјавио да је меч био врло напоран и му победа против „јако доброг ривала" много значи.

„Током меча било ми је изузетно тешко да дођем до брејка. Код 3:3 у првом сету сам одиграо одличан гем и дошао до јединог брејка, који ми је донео сет. После тог гема, меч је био баш отворен. Он је добар сервер и тешко сам се носио с њим. На крају сам срећан што сам победио", рекао је Ђоковић.

Новак ће у четвртфиналу играти против Аустралијанца Бернарда Томића за кога је имао пуно хвале истакавши да очекује неизвестан меч.

„Томић има све више самопоуздања, све боље се осећа на терену. Можда су победе над Аустралијанцима Танасијем Кокинакисом и Николасом Киријосом учиниле да више верује у себе. Он је изузетно талентован и очекујем тежак и неизвестан меч", рекао је Ђоковић.

Меч четвртфинала Индијан Велса између Ђоковића и Томића играће се у петак. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару