Читај ми!

Крај за Ану Ивановић

Ана Ивановић није успела да се пласира у осмину финала турнира у Индијан Велсу. Боља од ње била је Францускиња Каролина Гарсија – 2:1, по сетовима 6:2, 5:7, 6:2.

Наша најбоље пласирана тенисерка Ана Ивановић завршила је учешће у Индијан Велсу у трећем колу. Непрелазна препрека била је Францускиња Каролина Гарсија, која је после нешто више од два сата игре успела да сломи отпор наше тенисерке и пласира се у осмину финала.

Ана је имала великих проблема на свој севис. У првом сету већ у трећем гему дозвољава противници да јој одузме сервис. У наредном гему наша тенисерка је успела да врати брејк – 2:2. Међутим, то је било све што смо видели од Ивановићеве у првом сету. Противница везује четири гема, два на сервис наше тенисерке и први сет добија са 6:2.

У другом сету водила се велика борба. Ана је заиграла много сигурније. Ипак, у деветом гему Францускиња прва стиже до брејка предности – 4:5. Овог пута Ивановићева је имала одговор. Одмах враћа брејк, потом је била сигурна на свој сервис, па одузима сервис противници и осваја други сет – 7:5.

Када се очекивало да ће Ана наставити са добром игром, поновио се први сет. На самом старту тенисерке су размениле по брејк. У четвртом гему Ивановићева пропушта чак пет брејк шанси. Казна је уследила већ у наредном, Гарсија јој одузима сервис и води са 3:2. Ана овог пута није успела да се врати, није искористила још две брејк шансе. Францускиња након одбијеног напада осваја све гемове до краја и уз још један брејк решава сет (6:2) и меч у своју корист.

Ивановић: Нисам могла ништа да учиним


Српска тенисерка Ана Ивановић рекла је после меча да је противница била боља и заслужено прошла у осмину финала мастерса у Индијан Велсу.

"Био је ово тежак меч. Мислим да је четврти гем трећег сета био веома важан, као и онај наредни. Имам осећај да су сви пресудни поени ишли на њену страну. Борила сам се, добила други сет, али она је из тога изашла још боља и са неколико добрих удараца одлучила меч. Ништа нисам могла да учиним", рекла је Ивановић за сајт турнира.

Она је други пут за кратко време изгубила од 21-годишње Гарсије, која је недавно боља и у полуфиналу Монтереја са 6:1, 6:4.

"Играла је прилично добро, ако настави у овом ритму, биће у Топ 10 тенисерки. Много је напредовала, игра снажно и агресивно све време", рекла је Ивановић. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару