Ноле: Велика победа, Ендију желим лепо венчање и пуно деце

Први тенисер света Новак Ђоковић рекао је да без помоћи свог тима не би успео да освоји своју пету титулу на Отвореном првенству Аустралије и свом противнику у финалу, Британцу Ендију Марију, пожелео је лепо венчање и много деце.

Ђоковић је освојио пету титулу на Отвореном првенству Аустралије у Мелбурну пошто је победио шестог играча света, Британца Ендија Марија, са 3:1 у сетовима (7:6, 6:7, 6:3, 6:0).

Он је постао први тенисер у опен-ери, од 1968. године, који је освојио пет трофеја у Мелбурну. Претходно је побеђивао 2008, 2011, 2012. и 2013. године и без пораза је у финалима на том турниру.

"Хвала мом тиму, који све жртвује како би био са мном. Да нема његове подршке, све ово не би било могуће. Толеришу многе ствари и увек су уз мене. Драго ми је што сам био у друштву великих тениских легенди", рекао је Ђоковић на церемонији доделе пехара.

Он је похвалио организаторе Отвореног првенства Аустралије, рекавши да тенисери уживају у Мелбурну, али и навијаче јер праве добру атмосферу. Такође, честитао је Марију на доброј игри на турниру.

"Честитам Ендију на сјајном турниру, велики је борац и добар такмичар. Желим му све најбоље у наставку сезоне, да има лепо венчање и добије много деце са вереницом Ким. Откако сам постао отац другачије размишљам, извињавам се што сам скренуо са теме", рекао је Ђоковић кроз осмех.

Британски тенисер Енди Мари играо је у свом четвртом финалу у Мелбурну и претрпео четврти пораз, а трећи од Ђоковића.

"Ђоковић је обавио добар посао, честитам му. Хвала мом тиму, напорно смо радили. Прошла година је била тешка, али мислим да сам у овом тренутку ближи великом трофеју него што сам био пре неколико месеци. Трудићу се да дођем и наредне године, да поново стигнем до финала и коначно га освојим", рекао је Мари.

Он је похвалио организаторе и публику у Мелбурну и захвалио на подршци свом тренеру Амели Морезмо.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару