Читај ми!

Ђоковић у осмини финала Мелбурна

Први тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у осмину финала Аустралијен опена, пошто је у трећем колу савладао Шпанца Фернанда Вердаска са 7:6 (10:8), 6:3, 6:4. Новак ће наредни меч играти са Жилом Милером из Луксембурга.

Ђоковић у осмини финала Мелбурна Ђоковић у осмини финала Мелбурна

Најбољи српски тенисер је пре свега паметном игром, уз коришћење снаге противника, отворио врата четвртог кола у којем ће се састати са Луксембуржанином Жилом Милером, који је направио изненаађење елиминисавши Американца Џона Изнера са 3:0 у сетовима.

Колико је Ђоковић био супериоран у избору тактике најбоље говори податак да је дупло мање грешио од Вердаска, који је направио скоро 50 неизнуђених грешака.

Ђоковић је после изједначене игре на почетку првог сета, у тај-брејку успео да сломи Вердасака искористивши четврту сет лопту, да би у другом делу игре "упалио моторе", експресно нанизао три гема за вођство од 3:0 и тим једним брејком предности држао Шпанца до краја сета на дистанци, поново искористивши четврту сет лопту.

Вердаско је покушавао да парира Ђоковићу снажним ударцима, али је у неким тренуцима деловао као помало "раштелован топ", који је промашивао сигурне поене.

Ђоковић је у трећем сету поново за тренутак пустио Вердаска да "води игру", да би изненада направио рани брејк, преузео "дизгине" и доминирао до краја дуела, искористивши прву меч лопту.

Ђоковић сада води против Вердаска са 7:4 у међусобним мечевима, а са наредним протвником Милером до сада се није састајао.

Ово је Ђоковићево девето узастопно четврто коло на Аустралијен опену, чији је пехар до сада освајао четири пута - 2008, 2011, 2012, и 2013. године.

Овако је протекао меч на Род Лејвер арени

11.35 - Крај меча. Ђоковић је рутински добио и трећи сет са 6:4 и тако се пласирао у осмину финала Отвореног првенства Аустралије. Трећи сет трајао је 45 минута. 

11.15 - У петом гему трећег сета наш тенисер поново прави брејк за вођство од 3:2. 

10.49 - Ђоковић је успео да задржи стечену предност и да други сет добије неупоредиво лакше, са 6:3. Други сет трајао је много краће, Новак је завршио посао за само 37 минута. 

10.20 - Силовито креће Новак у другом сету и одузима противнику први сервис за вођство од 2:0.

10.13 - Ђоковић је добио први сет, теже него што се очекивало, после велике борбе у тај-брејку са 10:8. У првом делу игре није виђен нити један брејк, оба тенисера била су сигурна на свој сервис. Први сет је трајао тачно 61 минут. 

09.10 - Почео меч на Род Лејвер арени између Новака Ђоковића и Фернанда Вердаска. Шпанац први на сервису.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару