Читај ми!

Ноле у трећем колу Шангаја

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић почео је одбрану титуле на мастерс турниру у Шангају победом над Аустријанцем Домиником Тимом. После сат и двадесет осам минута игре Ђоковић је савладао младог Аустријанца са 2:0 (6:3, 6:4). У наредном мечу Новаков противник је Рус Михаил Кукушкин.

Ово је био први сусрет Ђоковића и Тима, а најбољи тенисер света је свакако био фаворит у овом дуелу. Иако се то из резултата не види, Доминик Тим је, одличном игром, пружио задивљујући отпор расположеном Ћоковићу.

Меч је почео равноправном игром све до осмог сета, када Ђоковић долази у брејк шансу коју претвара у вођство, а потом и у добијени први сет.

На почетку другог сета Тим губи свој сервис и не успева да врати рибрејк иако је имао две брејк шансе, па Ђоковић успева да меч приведе крају победом у два сета.

Ђоковић је после меча изјавио да је морао опрезно да уђе у меч са Аустријанцем јер је реч о веома талентованом играчу.

"Морао сам да будем опрезан јер је противник сервирао скоро 215 километара на сат у првом гему. Он је сигурно један од најталентованијих тенисера на туру, снажан је, данас је играо добро и имао неколико невероватних удараца", рекао је Ђоковић.

У наредном колу противник Новаку Ђоковићу биће Рус Михаил Кукушкин, који је савладао Андерсона са 2:0 (6:4, 6:2). Интересантно, и ово ће бити први меч ова два ривала.

Овако је протекао меч: 

13.28 - Победа Новака Ђоковића после сат и двадесет осам минута игре против одличног Доминика Тима. 

13.25 - Тим сервира за останак у мечу и успева да смањи на 5:4. Новак Ђоковић сервира за победу.

13.02 - Прва брејк шанса за Аустријанца Доминика Тима. Ђоковић успева да спасе сервис, потом асом долази до предности и осваја свој сервис за 3:1.

12.58 - После упорне и атрактивне игре, Тим успева да спасе две брејк лопте и одбрани свој сервис за 2:1. 

12.53 - Већ на старту другог сета Ђоковић осваја сервис противника и води са 1:0. Сервира да потврди вођство и рутински добија свој сервис за 2:0.  

12.43 - Новак осваја први сет без изгубљеног поена у свом сервис гему за 6:3. У другом сету први сервира Тим.

12.35 - Новаков брејк за вођство од 5:3. Ђоковић долази до две брејк шансе, Тим успева да сачува прву, а потом и другу. Новак излази на мрежу и скраћеном лоптом долази до нове брејк шансе. Тим се поново одбранио, наставља се размена поена. Пета брејк лопта за Новака. Успева да је реализује у предност – 5:3. Ноле сервира за освајање првог сета.

12.09 - Млади Аустријанац Доминик Тим одлично сервира, успео је чак да начини три аса и да сачува свој сервис гем за 1:1, освајајући свој први гем против најбољег играча света.  

12.04 - Меч почео са закашњењем. Први на сервису Новак Ђоковић, ротински добија свој гем. 

11.46 - Због дужине претходних мечева, почетак дуела Ђоковића и Тима очекује се око 11.50. Почело загревање тенисера.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару