Читај ми!

Шарапова опет прејака за Ану

Дуел две по многима најлепше тенисерке данашњице у полуфиналу турнира у Пекингу припао је Марији Шараповој. Руска тенисерка је савладала Ану Ивановић са 2:0, по сетовима 6:0, 6:4. Противник у финалу биће јој Чехиња Петра Квитова. Ана: Морам да се одморим и спремна дочекам Сингапур.

Ана није успела да се домогне још једног финала. Шарапова је била непремостива препрека. Након фуриозног првог сета у коме наша Ана није имала решења за одличну игру противнице, у другом сету Ивановићева је успела да дође до игре. У неколико наврата је запретила и можда била надомак преокрета, међутим није имала довољно снаге да се супротстави расположеној Рускињи. Самим пласманом у полуфинале турнира наша Ана се квалификовала на завршни турнир у Шангају.

Ивановићева није могла да пронађе прави ритам и уз велики број неизнуђених грешака убедљиво је изгубила први сет.  У тим тренуцима Шарапова није деловала много боље на терену, већ је Ана грешила и играла неочикавно лоше.

Српкиња је у наставку поправила игру, али и поред велике борбе у "маратонском" десетом гему није имала снаге да меч уведе у трећи сет. Рускиња је до девете победе из 13. међусобних дуела дошла после 89 минута игре.

Шарапова ће у борби за титулу играти против Петре Квитове из Чешке, која је била боље од Аустралијанке Саманте Стосур са 6:3, 5:7, 6:2.

Турнир у Кини игра се за укупни наградни фонд од 5.427.106 долара.

 Ана: Морам да се одморим и спремна дочекам Сингапур

"Шарапова је дефинитивно играла боље данас. Била је агресивна и близу основне линије. Ово је изузетно емотивна недеља за мене. Имала сам веома тешке мечеве, али успела сам да се квалификујем на турнир у Сингапуру. Нисам довољно спавала у последње време. Сада морам да се одморим и опоравим за последњи догађај у сезони", рекла је Ивановићева.

Поред ње на турниру у Југоисточној Азији учествоваће Серена Вилијамс (САД), Марија Шарапова (Русија), Симона Халеп (Русија), Петра Квитова (Чешка), Ежени Бушар (Канада), Агњешка Радвањска (Пољска) и Каролина Вознијацки (Данска).

Завршни турнир одржаће се од 20. до 26. октобра у Сингапуру.

Овако је протекао полуфинални меч у Пекингу:

13.19 – Крај меча, Марија Шарапова је друга финалисткиња турнира у Пекингу након тријумфа над Аном – 6:0, 6:4. Имала је наша тенисерка шансу да одузме противници сервис и покуша да дође до трећег сета, али је није искористила. 

13.02 – Брејк у незгодном тренутку. Држала се Ана сјајно до деветог гема и чинило се да је ближа победи у овом гему, али Рускиња прави нови брејк и имаће прилику да на свој сервис дође до победе и пласмана у финале. 

12.32 – Ана Ивановић стиже и до првог освојеног гема на свој сервис и води са 2:1 

12.28 - Коначно Ана осваја гем и то брејк поеном! Нерешено у другом сету – 1:1. 

12.25 – Руска тенисерка и други сет отвара брејком. Ана и даље без освојеног гема на мечу. 

12.19 – Шарапова на свој сервис стиже до убедљиве победе у првом сету од 6:0 за 32 минута игре. Ана ће морати да се консолидује и проба да у другом сету заустави налет противнице уколико жели да остане у овом мечу.

12.14 – Још једном Шарапова одузима сервис Ани Ивановић и сада води са великих 5:0.  

12.00 – Имала је Ана лепу прилику да се реваншира Марији у трећем гему, али није успела да искористи предност од 40:0, па Рускиња води са 3:0 у првом сету. 

11.54 – Слаб старт наше тенисерке која дозвољава да јој противница одмах одузме сервис и поведе са 2:0. 

11.50 – Почео је други полуфинални дуел турнира у Пекингу измећу Ане Ивановић и Марије Шарапове. Рукиња сигурна на свој сервис и води са 1:0.

11.40 – Чехиња Петра Квитова пласирала се у финале пошто је савладала Саманту Стосур из Аустралије са 6:3, 5:7, 6:2.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару