Читај ми!

Ноле савладао Посписила

Ђоковић–Посписил 2:0 (6:3, 7:5). Најбољи тенисер света у другом колу турнира у Пекингу савладао је Канађанина Васека Посписила и пласирао се у треће коло. Меч обележила неочекивано драматична завршница другог сета у којој је Ђоковић преокренуо резултат и са два брејка дошао до победе у овом дуелу.

Ђоковићу је ово 21. узастопна победа на турниру у Пекингу, који је до сада освајао четири пута.

Српски тенисер је само у средишњем делу другог сета имао малих проблема када је спасавао сет лопту, али је потом довео ствари на своје место искористивши трећу меч лопту на сервис противника.

Ђоковић је после убедљиво добијеног првог сета, у другом делу игре почео да греши, што је Посписил искористио, наместио "нишанске справе" и дошао до брејка у седмом гему (4:3), а потом имао и сет лопту при вођству од 5:4.

Ђоковић је тада показао зашто је први тенисер света – узвратио је брејком чиме је уздрмао противника и на крају дошао до победе.

Први рекет Србије играће за место у полуфиналу против бољег из дуела у којем се састају Шпанац Пабло Андухар и Бугарин Григор Димитров.

Ђоковић води против Андухара у међусобним дуелима са 2:0, а против Димитрова са 4:1.

Овако је текао меч:

11.56 – Нове три брејк шансе за Новака. Посписил успева да се одбрани у два наврата, али трећу прилику Ђоковић користи и добија други сет са 7:5 и меч са 2:0.

11.51 – Ђоковић експресно добија свој сервис за 6:5 и Посписил сервира за останак у мечу.

11.48 – Посписил сервира за освајање сета, али Ђоковић успева да искористи другу брејк шансу и да врати брејк изједначивши на 5:5 у финишу другог сета. 

11.46 – Новак има шансу да врати брејк! 

11.42 – Посписил сервира за победу у другом сету и изједначење у мечу. 

11.34 – У четвртом сервис гему Новака Ђоковића прва брејк шанса за Посписила, који успева да је искористи и води са 3:4 у другом сету. 

11.22 – На другом Поспишиловом сервису Ђоковић долази до прве брејк шансе у другом сету, али Посписил успева да сачува свој сервис и изједначује на 2:2. Ноле потом експресно осваја свој сервис без изгубљеног поена за 3:2.

11.05 – Новак Ђоковић успева да освоји и други брејк у финишу првог сета за 6:3 и води са 1:0 у мечу са Васеком Посписилом. У другом сету први сервира Ђоковић.  

11.00 – Свој четврти сервис гем Ђоковић добија без изгубљеног поена за 5:3. Посписил сервира за останак у сету. 

10.42 – На другом Посписиловом сервису Новак добија брејк шансу са три брејк лопте. Успева да искористи другу и прелази у вођство – 2:1 у првом сету. 

10.35 – Меч Ђоковића и Посписила на централном терену почео је нешто касније, не када је то најављено. Први на сервису Посписил успешно почиње меч. Ђоковић осваја свој сервис за 1:1. 

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару