Читај ми!

Сигуран Нолетов старт

Ђоковић–Лопез 2:0 (6:2, 6:1). Најбољи тенисер света почео је завршни део сезоне победом над Шпанцем Гиљермом Гарсијом Лопезом на турниру у Пекингу. Ђоковић је меч добио са 2:0 после неочекиваног и необичног првог сета, у коме Гарсија Лопез није одбранио ниједан свој сервис, али је освојио чак два брејка. У наредном колу Ђоковићев ривал је Канађанин Васек Поспишил, који је савладао Лукаса Росола са 2:0 (6:4, 6:3).

Ђоковић је ипак био импресиван на старту похода на одбрану титуле у Пекингу, што најбоље показује однос винера у данашњем мечу – 15:4.

Најбољи српски тенисер није дозволио никакво изненађење, Лопез је од почетка до краја меча био у његовој сенци.

После убедљиво добијеног првог сета, Ђоковић је у истом ритму отворио и други, а после брејка у четвртом гему (3:1) дозволио је Лопезу само једну брејк шансу. После тога, српски тенисер је ређао поене као на траци и отворио врата другог кола – у којем ће се састати са Канађанином Васеком Поспишилом, који је био бољи од Чеха Лукаша Росола са резултатом 6:3, 6:4.

Ђоковић је само једном играо против Поспишила – прошле године у Београду у Дејвис купу када га је победио са 3:0 у сетовима.

Како је текао меч:

09.51 – Рутинска победа Новака Ђоковића. Сигурним сервисом Новак меч приводи крају и са 6:2, 6:1 добија певи дуел у Пекингу. 

09.49 – Нови Новаков брејк за 5:1, води у финиш меча. Најбољи тенисер света сервира за победу. 

09.44 – Гарсија се поново нашао у брејк шанси, али је Ђоковић успео да сачува сервис и повећа резултат на 4:1 у другом сету.

09.38 – Други сет је почео знатно мирније и оба тенисера су одбранила своје сервисе. На другом сервису Гарсије, Ђоковић осваја брејк и води са 3:1.  

09.23 – Новак добија први сет са 6:2. Гиљермо Гарсија Лопез није успео да одбрани ниједан свој сервис и губи први сет са два освојена брејка на почетку меча.  

09.16 – Ђоковић успева да спасе три брејк лопте и добије свој сервис за 5:2. 

09.11 – Ноле осваја и трећи брејк за 4:2! Гарсија не успева да освоји ни поен на свом трећем сервису.  

09.07 – Неочекиване осцилације у сервису Новака Ђоковића. Гиљермо Гарсија Лопез користи другу брејк шансу и поново осваја сервис свог противника за 3:2. 

09.03 – Нови брејк за Новака. Гарсија не успева да сачува ни други сервис и најбољи тенисер света осваја други брејк за 3:1. 

08.56 – Гарсија узвраћа брејком! Гиљермо Гарсија Лопез успева да врати брејк за 2:1. 

08.53 – Новак сигурно добија сервис без изгубљеног поена и осваја први противников сервис за вођство од 2:0. 

08.45 – Почело загревање играча са десетак минута закашњења од времена предвиђеног за почетак меча. Први ће сервирати Новак Ђоковић.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару