Читај ми!

Новак у финалу Ролан Гароса!

Новак Ђоковић је у финалу Ролан Гароса, савладан је Летонaц Ернест Гулбис са 3:1 (6:3, 6:3, 3:6, 6:3). Ивана Јоровић се пласирала у финале јуниорског турнира. У Другом полуфиналу Шпанац Рафаел Надал је лако савладао Британаца Ендија Марија са 3:0. Финале је на програму у недељу од 15.00 часова уз директан пренос на нашем Првом програму.

Први рекет Србије је упркос једном изгубљеном сету у мечу са Гулбисом показао да с правом важи за највећег фаворита за освајање јединог грен слем трофеја који му недостаје у колекцији - Ролан Гароса. Ђоковић је после убедљивог вођства од 2:0 у сетовима неочекивано наишао на жесток отпор Гулбиса, који је смањио на 2:1, да би у четвртом вратио ствари на своје место и отворио врата финала првом од три везане меч лопте.

Обојица су на почетку меча освајали гемове на свој сервис, али је Ђоковић у петом гему успео да направи брејк и повео је са 3:2. Он је након тога сачувао предност, а у последњем гему још једном је одузео сервис противнику за 6:3 и повео у мечу.

У другом сету обојица су били сигурни на свој сервис, а Ђоковић је у осмом гему успео да направи брејк и после освојеног гема на свој сервис стекао је два сета предности, 5:3, да би и други сет добио са 6:3.

Ђоковић је у трећем сету деловао нервозно и стегнуто и почео да греши, што је Гулбис искористио и у осмом гему направио брејк и повео са 5:3, да би после задржао свој сервис и освојио трећи сет.

Ђоковић је после тога напустио терен на кратку, али је и на почетку трећег сета деловао нервозно, али је добио први гем, а одмах затим је направио брејк за 2:0, само да би Гулбис узвратио брејком.

Летонац се није предавао, али је Ђоковић чувао гем предности, да би нови брејк направио у осмом гему и повео са 5:3, да би после тога сачувао свој сервис и обезбедио пласман у своје друго финале Ролан Гароса, јединог гренд слем турнира који до сада није освајао.

Ђоковић ће у борби за 45. трофеј у каријери играти са Рафаелом Надалом који је савладао Британца Ендија Марија са 3:0 (6:3, 6:2, 6:1). 

Ток меча:

15.50 - Крај. Експресно долази до три везане меч лопте, користи прву, за коначних 6:3 у четвртом сету.

15.48 - Новак сервира за финале.

15.47 - Новак поново напада сервис Гулбиса, долази до брејк шансе, користи је и води са 5:3. 

15.29 - Гулбис узвраћа истом мером. Сада он има две везане брејк шансе. Користи прву и вража брејк, 2:1.

15.26 - На сервис противника Новак осваја брејк шансе, користи прву и  долази до раног брејка, 2:0.

15.19 - Четврти сет сервисом је отворио наш тенисер.

15.16 - Гулбис користи прву сет лопту на свој сервис и добија трежи сет са 6:3.

15.14 - Нови сервис нашег аса и нове две везане брејк шансе за противника. Користи прву и долази до брејка и предности од 5:3.

15.00 - На свој сервис наш тенисер је имао 40:0, уследила је двострука сервис грешка, а потом још три везана поена противника, који долази до брејк шансе. Новак успева да се одбрани. Гулбис поново долази до брејк шансе, али и ову пропушта. Наш ас доалзи до предности, ново изједначење. Нови ас, предност за Ђоковића. Коначно, наш тенисер осваја свој сервис гем - 3:3.  

14.41 - Гулбис напада сервис нашег тенисера. После велике борбе долази до брејк лопте. Новак успева да се одбрани и освоји сервис гем, 1:1. 

14.36 - Трећи сет сервисом је отворио Гулбис. Новак има 0:30. Уследили су снажни сервиси противника, који везује четири поена и успева да сачува свој сервис.

14.30 - Новак је сервирао за други сет. Убрзо долази до прве сет лопте. Гулбис успева да изједначи. Другу сет лопту наш тенисер користи и осваја други сет, 6:3.

14.24 - У идеалном моменту, Ђоковић прави брејк и води са 5:3. 

14.13 - Неколико добрих потеза противника и Гулбис има 0:30 на сервис нашег тенисера. Новак потом везује четири поена и осваја гем.

14.08 - Гулбис све више греши. Међутим, снажним сервисима успева да задржи свој сервис, 2:2.

14.05 - Ивана Јоровић се пласирала у финале Ролан Гароса у конкуренцији јуниорки, пошто је у полуфиналу савладала Канађанку Франсоаз Абанду са 6:4, 6:0. Јоровићева ће се у борби за титулу састати са победницом другог полуфиналног дуела између Рускиње Дарије Касаткине и Чехиње Маркеле Вондорусове.

14.01 - Ђоковић лако осваја уводни гем другог сета на свој сервис.

13.57 - Још један брејк за Новака, после сјајног поена, први сет је освојен резултатом 6:3.

13.35 - Новак има прилику да нападне, 15:30, а потом долази и до прве брејк шансе у мечу, пропушта је. Осваја и другу брејк лопту, наков дуге размене и неколико напада на обе стране и ова одлази у неповрат. Двострука сервис грешка и наш ас долази до треће шансе, ново изједначење. Четврта прилика за Новака, ову користи и одузима сервис противнику, 3:2.   

13.31 - Први до брејк шанси и то две везане долази Гулбис. Снажним сервисима Новак успева да одбије овај напад. Потом везује још два поена и недозвољава изненађење на старту меча, 2:2. 

13.22 - Ђоковић је, такође, сигуран на свој сервис 1:1.

13.17 - Без изгубљеног поена Гулбис осваја свој први сервис гем.

13.15 - Почео је први полуфинални меч Ролан Гароса играју Новак Ђоковић и Ернест Гулбис. 

13.05 - Играчи су изашли на терен Филип Шартије, након загревања очекујемо почетак меча.

Број коментара 46

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару