Читај ми!

Ана Ивановић завршила такмичење

Српска тенисерка Ана Ивановић није успела да се пласира у осмину финала Ролан Гароса, пошто је у трећем колу изгубила од Чехиње Луције Шафаржове са 6:3, 6:3. Чехиња ће у осмини финала играти против победнице меча Рускиње Светлане Кузњецове и сународнице Петре Квитове.

Ана Ивановић није могла да парира расположеној Шафаржовој која је у оба сета доминирала снагом и прецизношћу.

Српска тенисерка је само на почетку дуела била равноправна - до 3:3, али је Шафаржова тада дошла до првог брејка, и кола Ивановићеве полако су кренула низбрдо.

У другом сету је српска тенисерка покушала да заустави Чехињу, вративши брејк за 3:2, али је Шафаржова експресно узвратила и до краја била убедљива, искористивши другу од укупно три меч лопте.

"Себи сам направила притисак, пошто сам осећала да сам добро одиграла целу сезону на шљаци. Данас уопште нисам нашла свој ритам, имала сам шансе на почетку меча које нисам искористила, ту сам пала и никако нисам могла да се дигнем. Увек постоји више разлога за пораз, једноставно такав је био дан, нисам скроз спремна ушла у меч", рекла је Ивановићева после меча.

"Шафаржова је заиста добро одиграла. Разочарана сам што сам на овај начин завршила турнир, а највише што нисам успела да нађем ритам и агресивност. Она је леворука и проблематично ми је да читам њен сервис. Данас је добро сервирала, мало је грешила, била је агресивна из форхенда, а ја нисам успела да наметнем своју игру", рекла је Ивановићева.

Она је истакла да ће јој пораз против Шафаржове бити подстрек за напоран рад у наставку сезоне.

"Веома сам разочарана, али ово је била добра сезона на шљаци. Овај пораз је подстрек, морам још да радим и напредујем и побољшам неке ствари у игри. Тешко ми је пао пораз, као и сваки, али гледам напред и мислим да имам шансе да се вратим и постигнем циљеве које сам ове године зацртала", рекла је српска тенисерка.

Ивановићева је додала да ће јој припремни турнир пред Вимблдон бити у Бирмингему.

Шафаржова ће у осмини финала играти против победнице меча Рускиње Светлане Кузњецове и сународнице Петре Квитове.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару