Читај ми!

Новак преко Ферера у полуфиналу!

Ђоковић - Ферер 2:1 (7:5, 4:6, 6:4). Новак Ђоковић своју мисију освајања Мастерса у Риму наставио победом у четвртфиналу над Давидом Ферером. Противник у полуфиналу је Канађанин Милош Раонић, субота 14.30 часова. Директан пренос је на нашем Другом програму. У другом полуфиналу играће Надал и Димитров.

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у полуфинале АТП турнира мастерс серије у Риму пошто је у четвртфиналу савладао Шпанца Давида Ферера са 2:1 у сетовима - 7:5, 4:6, 6:3.

Светски број два очекивано је дошао до победе, али му је искусни Шпанац, пети са АТП листе, пружио можда и најснажнији отпор у последње време. пак, то није било довољно за изненађење, па је Србин забележио 12. победу у њиховом 17. међусобном окршају.

Највећим делом сусрета вођена је занимљива и изједначена борба. Ђоковић добио први сет уз два брејка (4:2, 7:5), Ферер је у наставку изједначио захваљујући брејку у седмом гему (4:3), а трећи сет донео је и највише узбуђења.

Чинило се да је српски тенисер заврсио посао када је повео са 3:1 на противнички сервис, али је ССпанац одмах вратио брејк, да би Ђоковић тек у осмом гему стекао предност од 5:3 и рутински завршио дуел након два и по сата игре.

Ђоковић, који је трофеј у Риму освајао 2008. и 2011. године, у борби за финале састаје се са Канађанином Милошем Раонићем, који је раније данас победио Француза Жеремија Шардија са 6:3, 5:7, 6:2.

Раонић заузима 10. место на АТП листи и до сада је само једном играо против Ђоковића, прошле године у полуфиналу Дејвис купа Србија - Канада (3:2), када је поражен у три сета - 7:6, 6:2, 6:2.

Мастерс у Риму игра се за укупан наградни фонд од 2,88 милиона евра.

Ток меча:

18.42 - Велика борба за сваки поен, 30:30. Одличан сервис нашег аса - меч лопта. Двостука сервис грешка Новака, 40:40. Дуга размена удараца, најдужи поен на мечу са 38 удараца, и нова меч лопта за Новака. Користије и решава меч у своју корист, 6:4 у трећем сету.

18.37 - Ђоковић поново напада сервис Ферера, и понов има две везане брејк лопте. Користи другу - брејк, 5:3.

18.33 - Новак успева да се извуче из проблема на свој сервис (0:30) и поново води.

18.27 - Шпанац потом осваја свој сервис и долази до изједначења у трећем сету 3:3.

18.23 - Ферер узвраћа, сада он има брејк шансу, користи је, 3:2. 

18.20 - Новак напада сервис Ферера, осваја га без изгубљеног поена, брејк, 3:1.

18.15 - У наредном гему, Новак има проблема, ипа успео је да спречи да Ферер стигне до брејк лопте, осваја гем, 2:1 у трећем сету.

18.07 - Новак поново напада почетни сервис Ферера, долази до 15:30, а потом и до 40:40. Након још једног изједначења после предности за Шпанца, противник успева да освоји свој сервис, 1:1.  

18.01 - Ђоковић сервисом отвара и трећи сет. Осваја уводни гем.

17.57 - Ферер сервира за изједначење у сетовима. Осваја две везане сет лопте. Користи прву и стиже до изједначења, 6:4 у другом сету.

17.47 - Новак узвраћа, сада он има брејк лопту, пропушта је. Нова шанса за нашег тенисера и ову не користи. Ферер успева да се одбрани и освоји сервис, 3:5. 

17.43 - Ферер напада сервис нашег аса и осваја две везане брејк шансе, користи прву - брејк, 3:4.

17.40 - Наставља се игра гем за гем. Оба тенисера сигурна на свој сервис у досадашњем делу другог сета, 3:3.

17.20 - Новак користи пад у игри противника, напада његов сервис и осваја две везане брејк шансе, прве у другом сету.  Ферер успева да се одбрани, 40:40. Новак долази до нове брејк лопте, и ова одлази у неповрат, изједначење. Ферер се одлично сналази на мрежи и долази до предности, потом сигурним сервисом решава гем у своју корист, 1:1.  

17.12 - И други сет сервисом је почео наш тенисер. Лaгано без већих проблема осваја уводни гем.

17.06 - Новак покушава да реши сет пре тај-брејка. Напада сервис Ферера и долази до три везане сет лопте. Користи други и добија први сет, 7:5. Протести Ферера, који мисли да је приликом сервиса лопта качила врх мреже, међутим судија није променио своју одлуку и оно што сензори на мрежи нису регистровали. 

17.01 - Ферер стиже до изједначења. Новак коначно прекида серију противника и поново води са 6:5.

16.54 - Новак сервира за први сет. Велика борба. Шпанац притиска сервис нашег аса, две дуге размене и оба поена припадајау Фереру који долази до брејк лопте. Грешка Ђоковића и Ферер враћа брејк, 5:4.

16.45 - Ферер се не предаје. Сада он напада сервис нашег аса и долази до 0:40. Ипак, Новак недозвољава рибрејк, везује шест поеана и успева да се одбрани и освоји гем, 5:2.

16.37 - При вођству Новака од 3:2, наш ас напада сервис Ферера. Лагано долази до три везане брејк шансе. Користи другу и води са 4:2.

16.27 - Почетно одмеравање снага. Ферер мало сигурније ушао у меч. Међутим, Новак снажним сервисима одбија сваки напад портивника. За сада оба тенисера сигурна на свој сервис 2:1.

16.20 - Почео је меч између Ђоковића и Ферера у четвртфиналу турнира у Риму. Наш тенисер је први сервирао.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару