Читај ми!

Фед куп: Румунија води, наставак у недељу

Женска репрезентација Румуније повела је са 1:0 у мечу за опстанак у Светској Б групи Фед купа. Водећи поен Румункама донела је Сорана Крстеа савладавши Ану Ивановић са 2:1 у сетовима - 3:6, 6:1, 6:2. Други сингл меч између Симоне Халеп и Бојане Јовановски, прекинут због кише при резултату 3:1 за румунску тенисерку. Мечеви се настављају у недељу.

Прекинути меч између Симоне Халеп и Бојане Бојановски у оквиру сусрета тениских репрезентација Румуније и Србије за опстанак у Светској Б групи Фед купа биће настављен у недељу.

Тај дуел почео је у 14 сати, али је прекинут због кише у првом сету при вођству румунске тенисерке са 3:1.

Румунија у Букурешту води против Србије са 1:0, након што је Сорана Крстеа победила Ану Ивановић са 2:1 у сетовима - 3:6, 6:1, 6:2.

Селектор репрезентације Србије Дејан Вранеш сматра да је прекид меча са Румунијом Светске групе Б Фед купа због кише добродошао његовој екипи.

"Киша нам је добродошла, пошто је терен влажан, лоптице су тешке, што никако није одговарало Бојани, јер Симона Халеп са задње линије игра веома добро. Против ње шансу имају једино играчице које могу да разбију одбрану, а у данашњим условима је то било отежано. Можда је киша оправдање што није 3:2 за Јовановски, али заиста мислим да је она играла добро. То нам даје оптимизам да можемо до победе, меч је и даље отворен, Бојана је показала снагу", рекао је Вранеш.

Фед куп репрезентација Србије изгубила је први меч против Румуније у Букурешту, пошто је Ана Ивановићев поражена од Соране Кристее са 1:2 у сетовима 6:3, 1:6, 2:6.

"Ивановићева је добро отворила сусрет, добила је први сет, а у другом је дошло до малог пада, али је у исто време Крстеа добро играла. Ана је успела да се врати почетком трећег и да поведе 2:0, међутим, ту је Румунка одиграла сјајно и заслужено добила трећи сет", оценио је Вранеш.

Наставак меч између Халеп и Јовановски ће уследити сутра од 10.00 сати, а по завршетку тог на програму су узвратни мечеви у синглу.

"Лепа је временска прогноза за сутра. Подлога ће бити бржа, што Бојани погодује. Такође, Ана је у предности у односу на Халеп, јер њу прво очекује дуел са Бојаном, па се можда неће добро спремити за други меч. То је наша шанса", казао је Вранеш.

Он је додао да ће екипа искористити слободно време на анализу данашњег дана, као и да ће Српкиње последњег дана плеј-офа против Румуније дати све од себе.

"Тешко је било шта прогнозирати. Румунија јесте благи фаворит, али ми ћемо дати све од себе да победимо, чак можда и после сингл мечева да тријумфујемо, а ако не то, онда најмање да дођемо до 2:2", закључио је Вранеш.

Уколико резултат после четири сусрета буде 2:2 играће се дубл у коме ће наступити Јована Јакшић и Нина Стојановић против Монике Николеску и Ирине Камелије Бегу.

Српска тенисерка Ана Ивановић сматра да јој игра није била на задовољавајућем нивоу, те да је то једини разлог њеног пораза од Румунке Соране Кирстее.

"Мислим да сам добро почела меч, али ипак од самог почетка то није био мој ниво игре, заиста ми је било тешко да се прилагодим. Тек сам пре неколико дана почела да тренирам на шљаци, био је ми је потребан одмор после дугог пута и повреде, па нисам сто одсто спремна. Надам се да ћу до сутра успети да подигнем форму и одиграм боље", рекла је Ивановићева.

Уколико резултат после четири сусрета буде 2:2 играће се дубл у коме ће наступити Јована Јакшић и Нина Стојановић против Монике Николеску и Ирине Камелије Бегу.

Победник сусрета Румунија - Србија играће следеће године у Светској Б групи Фед купа, док ће се поражена екипа такмичити у Првој групи Евро-афричке зоне.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару