Читај ми!

Дуг пут у Индију...

Жреб у Лондону одлучио - Србија ће за опстанак у Светској групи Дејвис купа играти са Индијом, од 12. до 14. септембра. Обрадовић разговарао са Јанком Типсаревићем и Новаком Ђоковићем и рекао да сви играчи желе да Србија против Индије игра у најјачем саставу.

Тениска репрезентација Србије играће као гост против Индије у баражу за опстанак у Светској групи Дејвис купа, одлучено је данас жребом у Лондону. Меч ће се играти од 12. до 14. септембра.

Остали парови су: Украјина - Белгија, Холандија - Хрватска, Аустралија - Узбекистан, САД - Словачка, Канада - Колумбија, Израел - Аргентина и Бразил - Шпанија.

Селектор Србије Богдан Обрадовић рекао је да је циљ екипе опстанак у Светској групи.

"Очекујем изузетно тежак меч, јер се игра у завршном делу сезоне када су сви играчи уморни. Ми смо у специфичној ситуацији пошто је неизвесно када ће се Јанко (Типсаревић) вратити на терен, а Виктор (Троицки) ће од повратка на терен (после суспензије) до тог меча имати два месеца да уђе у такмичарску форму. Циљ је опстанак у Светској групи", рекао је Обрадовић.

Он је истакао да је разговарао са Типсаревићем и Новаком Ђоковићем, и да сви играчи желе да Србија против Индије игра у најјачем саставу.

"Они су максимално спремни, али дуг је период до септембра и не могу да кажу да ли ће тада бити спремни, али постоји добра воља. Мислим да они осећају да нису још све рекли у својој генерацији што се тиче Дејвис купа, имамо још неколико сезона, сигуран сам да ће они бити вољни да направе велике резултате, какве су до сада правили", рекао је он.

Обрадовић је рекао да ће у будућности озбиљно рачунати на младе играче - Филипа Крајиновића, Душана Лајовића, Николу Милојевића и Пеђу Крстина.

Он је додао да има довољно времена да припреми меч, пошто ће пратити резултате и игру индијских тенисера. Подсетио је да је Србија 2011. године победила Индију у Дејвис купу и рекао да ће услови сада бити другачији и напорни за играче, пошто се игра у Индији.

"Проширујемо списак играча и тако добијамо квалитет шпанског тима, знамо колико су година трајали и какве су резултате постигли. Српски тим је на том путу. Следећа година је припремна за Олимпијске игре, дух репрезентације мора да се одржи. Сви смо пуни енергије и једва чекамо меч", рекао је селектор Обрадовић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару