Ивановић: Изгубила сам ритам

Српска тенисерка Ана Ивановић рекла је да су и њена лоша игра и добар наступ Петре Квитове допринели поразу у осмини финала мастерс турнира у Мајамију, али и да са турнира носи добре ствари. Ивановићева је добила први сет са 6:3 уз добру игру, али је следећа два изгубила без добијеног гема.

После изванредног првог сета, у коме је потпуно надиграла осму тенисерку света, Ивановић је у наставку одиграла можда и најслабији меч у каријери и доживела је ретко виђен дебакл.

"Почела је да игра заиста јако добра и стварала је притисак на мени...Изгубила сам осећај, нисам знала где ће да заврши лоптица, и моја и њена. Онда сам мало почела у свему томе да паничим, а она је почела много добро да игра и дубоке лопте и да напада мој сервис и стално сам осећала притисак. Убацила је велики проценат првог сервиса. Било је мало и са једне и са друге стране", рекла је Ивановићева агенцији Бета у Мајамију.

Српска тенисерка је рекла да је чак и у другом и трећем сету осетила у неколико наврата да је могла да преокрене меч, али да није успела.

"Било је момената који су могли да промене меч, али некако није ишло у моју корист. Мало сам пала и неке лопте за које сам имала осећај нисам искористила. Она је све време добро играла и стварала притисак и нисам могла да уђем у ритам. То је нешто на чему треба да радим", рекла је Ивановићева.

Пре елиминације Ивановићева је показивала јако добру игру, али је казала да има још много ствари на којима треба да ради са својим тимом.

"Има много ствари на којима треба да радимо. За неке треба времена да се слегну. Прва ствар на којој треба да радимо је да држим ниво игре из меча у меч, фали ми тај континуитет. Али, и то је саставни део спорта, има јако много мечева. Мало је већ и стигао умор...Нисам ни дуго била код куће и тога сам се ужелела. У сваком случају, било је јако много позитивних ствари, али и много оних на којима треба да радимо и, наравно, још много турнира", рекла је Ивановићева.

До краја сезоне главни циљ је концентрација на гренд слемове, али и друге ствари.

"Дугорочни циљ јесте гренд слем, али сваки дан имамо мале циљеве на којима желимо да радимо да бих поправила игру. Када играм добро, то је на веома високом нивоу, само то морам да радим мало чешће", рекла је Ивановићева.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару