Читај ми!

Новак надиграо Шардија!

Новак иде даље. Ђоковић је у другом колу мастерса у Мајамију савладао Француза Жеремија Шардија са 2:0 по сетовима 6:4, 6:3. Новаку било потребно сат и 24 минута да реши меч у своју корист. Наредни противник нашег аса је Немац Флоријан Мајер. Тај меч је на програму у недељу увече. Дирентан пренос РТС.

Савладана је прва препрена у Мајамију. Новак је успео добије меч против солидног Француза Жеремија Шардија., који је пружио велики отпор нашем асу. У првом сету успео је да врати брејк. Међутим, Новак је одговорио на најбољи начин и добио сет. У другом сету још неизвеснија борба. Ђоковић је тек у финишу успео да искористи своју шансу, а потом и решава меч у своју корист након повреде Шардија.

Нервозан почетак Новака донео му је доста проблема на сервису. Међутим успео је да исконтролише све нападе Француза. Наш тенисер први одузима сервис противнику искористивши прву брејк шансу на мечу, 3:1. Потом су оба тенисера била сигурна на свој сервис. Ипак, када је Новак сервирао за сет долази до малог опуштања и Шарди долази до три везане брејк шансе.

Тада је дошло до мале расправе између судије и нашег аса. Наиме, Новак је био љут због опомене за прекорачење времена у тренутку када се спремао за сервис. Шарди користи своју другу брејк шансу и смањује на 5:4.

Сет се ближио тај-брејку. Међутим, Новак није тако мислио. Напада сервис Шардија, користи прву од три везане сет лопте, 6:4 у првом сету.

Неизвезна борба у другом сету. Оба тенисера су се фокусира на свој сервис, уз чекање грешке противника. Прву шансу за брејк пропустио је Шарди при резултату 3:3. Новак је запретио у наредном гему. Осваја две везане брејк шансе, користи прву и води са 5:3.

Код последњег поена Шарди је незгодно стао, искренуо зглоб. Уследио је медицински тајм-аут. После указане помоћи Француз се вратио на терен. Међутим, зглоб није функционисао, одстатирао је на сервис нашег аса, који решава и други сет у своју корист, 6:3.

Ђоковић ће у шеснаестини финала играти против Немца Флоријана Мајера, који је у другом колу савладао Хрвата Ивана Додига са 2:0 (6:3, 6:2).

Ђоковић: Треба мало времена док се привикнем на услове

Новак Ђоковић рекао да је задовољан својим првим мечом на турниру у Мајамију, као и да му треба мало времена да се привикне на услове.

"Осећам се исто као и прошле недеље (на турниру у Индијан Велсу), али овде играм у другачијим условима. Много је више влаге и другачији је осећај на терену и треба мало времена да се привкнем на то. Зато су ти први мечеви незгодни", рекао је Ђоковић после победе.

"Незгодан је био противник јер добро погађа, али је победа ипак дошла у два сета. Успео сам данас да играм најбоље што могу и да добро сервирам, што је ипак било најважније", рекао је Ђоковић.

Ток меча:

22.15 - Шарди се вратио на терен видно храмључи, буквално је одстатирао на сервис Новака, који решава меч у своју корист, 6:3 у другом сету. Меч је трајао 84 минута.

22.09 - У наредном гему Новак напада сервис Шардија, 15:40. Наш тенисер користи прву од две везане брејк лопте и води са 5:3. Код задњег поена Шарди је незгодно стао и изврнуо зглоб. Медицински тајм-аут.

22.03 - Први до брејк лопте у другом сету долази Француз при резултату 3:3. Међутим, Новак не дозвољава изненађење и осваја свој сервис.

21.32 - Први сет трајао је 41 минут игре. Новак се помало мучио на свој сервис. Противник је направио више грешака што је Ђоковићу било довољно д анаправи брејк више и добије први сет. 

21.31 - Експресан повратак Новака, поново напада сервис противника и сада он има 0:40, три сет лопте. Користи прву за 6:4 у првом сету.

21.27 - Француз се не предаје. Напада сервис нашег тенисера. Долази до три везане брејк шансе. Користи другу и враћа брејк, 5:4.

21.13 - Шарди покушава да узврати, притиска сервис нашег тенисера. Међутим, Новак, после три изједначења, успева да одбије нападе противника и потврди брејк, 4:1.

21.05 - Новак први стиже до брејка. На сервис противника долази до предности од 15:40, користи прву шансу на мечу и води са 3:1.

20.50 - Почео меч између Новака Ђоковића и Жеремија Шардија. Меч је сервисом отворио наш тенисер.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару