Читај ми!

Јелена рутински, крај за Бојану

Половичан успех наших тенисерки у другом колу Индијен Велса. Јелена Јанковић је савладала Аустријанку Ивон Мејсбургер са 2:0 (6:2, 6:1). Бојана Јовановски је поражена од данске тенисерке Каролине Вознијацки 2:0 (6:1, 6:3). Наредни ривал Јанковићеве је Словакиња Магдалена Рибарикова. Вечерас од 20.00 часова свој меч другог кола игра Ана Ивановић против Украјинке Елене Свитолине.

Јелена је без већих проблема стигла до трећег кола. Брзо је сломила отпор Аустријанке, наметнула свој стил игре и рутински решила меч у своју корист. С друге стране Бојана није успела да се одупре Данкињи. Вознијацки је лако дошла до нове победе, нешто већи отпор Јовановски је пружила у другом сету, ипак довољно само за частан пораз.

Јелена Јанковић је изашла на терен у нади да се што краће задржи на њемо, то јој је и пошло за руком. После само 78 минута игре решила је меч у своју корист и пласирала се у треће коло. После почетне размене гемова где су обе тенисерке освојиле своје сервисе, Јелена одузима сервис противнице, а потом долази до предности од 3:1. Аустријанкаје успела да освоји још један сервис и смањи на 3:2, али то је било све што је урадила у првом сету. Јанковићева уз још један брејк добија овај период игре са 6:2.

У другом сету још сигурнија игра наше тенисерке дозволила је противници да освоји само један и то почетни гем у сету, када је изједначила на 1:1. Потом Јелена појачава и уз два брејка добија овај период игре са 6:1.

Наредни ривал наше Јелене је Словакиња Магдалена Рибарикова. Њих две до сада су се састајале два пута, оба пута је славила наша тенисерка са максималних 2:0. Први пут 2009. године на Ролан Гарсу и годину дана касније у Фед купу.

Бојана заустављена у другом колу

Након успешног старта и победе над домаћом тенисерком Алисон Риске, Бојана Јовановски је налетела на, за сада, непремостиву препреку Каролину Вознијацки. Данкиња је успела да неутралише све напоре наше тенисерке и лако реши меч у своју корист.

У првом сету Бојана није успела до финиша да освоји свој сервис. Данкиња корисити све грешке наше тенисерке и брзо долази до предности од 5:0. Тек тада Бојана осваја једини гем у првом сету, потом је Вознијацки била сигурна на свој сервис - 6:1 у првом сету.

Нешто боља игра Јовановски у другом сету. До резултата 2:2 није било брејка. Тада противница успева да одузме сервис нашој тенисерки. Бојана покушава да узврати, међутим, Данкиња спасава две брејк лопте и води са 4:2. Потом стиже до новог брејка, овај пут Бојана одмах узвраћа и смањује на 5:3. Ипак у наредном гему Вознијацки још једним брејком решава и други сет усвоју корист - 6:3.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару