Читај ми!

Новак експресно до четвртфинала

Новак Ђоковић сигурним корацима иде ка одбрани титуле у Дубаију, наш тенисер је лако изашао на крај са Шпанцем Робертом Баутистом Агутом за 59 минута игре - 6:1, 6:3. Наредни Новаков ривал Рус Михаил Јужњи.

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у четвртфинале АТП турнира у Дубаију пошто је у осмини финала савладао Шпанца Роберта Баутисту Агута са 2:0 у сетовима - 6:1, 6:3.

Бранилац титуле очекивано и лако је забележио другу победу над 51. тенисером света у исто толико досадашњих дуела.

Ђоковић је био супериоран највећим делом сусрета, а посебно је доминирао у првом сету, којег је добио за само 23 минута.

Агут је нешто чвршћи отпор пружио само у наставку борбе. Држао се у прва четири гема, а када је Србин брејком повео са 3:2 од даљег отпора није било ништа.

Ђоковић је наставио у победничком ритму, на противнички сервис стигао до предности од 5:2 и потом рутински окончао дуел након 59 минута игре искористивши другу меч лопту.

У борби за полуфинале Ђоковић се састаје са Русом Михаилом Јужњим, који је савладао Британца Џејмса Ворда са 6:1, 7:6 (7:3). Јужњи тренутно заузима 15. место на АТП листи, а српски тенисер је од досадашњих девет међусобних окршаја добио шест.

"Урадио сам заиста добар посао данас, од првог до последњег поена. Није било већих успона и падова, а посебно добро служио ме је сервис, што ми је помогло да играм комотно", изјавио је српски ас.

У борби за полуфинале Ђоковићу предстоји дуел против Руса Михаила Јужњог, кога је победио у шест од досадашњих девет међусобних окршаја.

"Михаил је дуго времена при врху. Он има један од најлепших и најефикаснијих једноручних бекхенда на Туру. Мало је необично како држи рекет, крене са две, а заврши једном руком. Али, он је веома талентован играч", казао је Ђоковић.

Турнир у Дубаију, којег је Ђоковић освојио 2009, 2010, 2011. и 2013. године, игра се за укупан наградни фонд од 1,9 милиона долара.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару