Читај ми!

Бушарова боља од Долонцове, Канада - Србија 3:0

Канађанке се пласирале у плеј-оф за попуну Светске А групе Фед купа пошто је Ежени Бушар у Монтреалу савладала Весну Долонц са 2:0 (6:0, 6:3), што је Канади донело недостижну предност од 3:0.

Женска тениска репрезентација Србије није успела да се пласира у плеј-оф за попуну Светске А групе Фед купа пошто у Монтреалу губи од домаће селекције Канаде с недостижних 3:0.

Одлучујући поен за Канађанке освојила је Ежени Бушар савладавши вечерас Весну Долонц са 2:0 у сетовима - 6:0, 6:3.

У првом сету Бушар је потпуно доминирала, не препустивши српској тенисерки ниједан гем, у другом је Долонц заиграла боље и прецизније, међутим, недовољно за евентуални преокрет.

Бушарова је после размене брејкова на почетку сета брзо стабилизовала игру, а када је на сервис противнице повела са 4:2 све је било решено и Долонц није имала никаквих шанси у дуелу који је трајао непун сат.

"Не жалим што сам изгубила.. Играла сам најбоље што сам могла. Темпо меча је био веома висок, стално је пребацивала притисак на мене, погађала је ћошкове и када ми је давала шансу да играм, било је тешко да пронађем било какву игру", рекла је Долонц после меча.

"Било је тешко играти данас против сјајне Бушарове. Била сам мање концентрисана и мање брза него јуче, не бих рекла да ме је јучерашњи меч са Вознијак исцрпео, само нисам имала прилику да играм на свом нивоу. Једино о чему сам размишљала је да све време морам да играм на високом нивоу, да се навикнем на притисак", казала је Долонц.

Бушар је казала да је срећна што је донела Канади пласман у плеј-оф Фед купа и да јој играње за репрезентацију увек причињава задовољство.

"Пресрећна сам, није било лако изборити победу. Другачији је осећај играти се репрезентацију, јер то је свега двапут, трипут годишње. Драго ми је да могу да играм и допринесем својом игром", казала је Бушар.

Канађанке су у суботу повеле са 2:0, након што је Александра Возњак победила Долонцову са 7:5, 2:6, 6:4, а Бушарова Јовану Јакшић са 6:1, 6:0.

У преосталим мечевима, без резултатског значаја, у синглу се састају Возњак и Јакшић, а у дублу Шерон Фичмен/Габријела Дабровски - Александра Крунић/Нина Стојановић.

Канада ће играти плеј-оф за попуну Светске А групе Фед купа, а Србија плеј-оф за опстанак у Светској Б групи.

Ток меча: 

20.10 - Ас ударцем, осмим на мечу, Бушарова осваја други сет, уједно и меч.  

20.03 - Брејк за Бушарову, која сада сервира за сет и меч.  

19.45 - Весна Долонц је на старту другог сета направила брејк и освојила први гем на мечу. Међутим, Бушарова је узвратила истом мером, освојила гем на свој сервис и сада води са 2:1.   

19.28 - Без изгубљеног гема, Бушарова осваја први сет.  

19.10 - Почео је меч између Весне Долонц и Ежени Бушар. 

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару