Читај ми!

Вимблдон уживо: Ђоковић сигуран на старту

Новак Ђоковић сигуран на старту Вимблдона против Флоријена Мајера - 3:0 у сетовима (6:3, 7:5 и 6:4). После меча Новак је рекао да је задовољан игром али да очекује још боње партије у наставку турнира. Серена Вилијамс забележила 598. победу у каријери.

20.10 - У смирај другог дана на Вимблдону, пласман у дањи ток такмичења у мушкој конкуренцији обезбедили су и Милош Раонић, Томаш Бердих, Давид Ферер, Григор Димитров и Ришар Гаске, док су код дама победе забележиле још и Ангелика Кербер, Пиронкова и Чехиња Пискова. 

19.31 - Чувене јагоде на Вимблдону и ове године иду "као алва".

19.14 - У конкуренцији жена победе су забележиле Саманта Стосур, Ли На, Доминика Цибулкова, Роберта Винчи и домаћа нада Лаура Робсон, која је била боља од Марије Кириленко са 2:0 (6:3,6:4).

18.55 - Мечеве на Вимблдону данас су пратили и људи из света фудбала - Роберто Ди Матео и Патрис Евра.

18.22 - На простору где се одиграва Вимблдон има пуно пратећих садржаја, а и камермана од траве...

18.00 - Поред Новака Ђоковића, данас су победе и пласман у даље такмичење остварили и Џејмс Блејк, Хуан Мартин Дел Потро, Микаел Љодра и Александар Долгополов. Најнеизвеснији меч дана одиграли су Бернард Томић и Сем Квери а славио је Аустралијанац са 3:2 (7:6, 7:6. 3:6, 2:6 и 6:3).

17.30 - Непосредно по завршетку меча, Новак је изјавио да је задовољан како је играо с обзиром да му је то први меч на трави ове године, да је било мало потешкоћа на сервису и да је Мајер био бољи него што резултат показује. Ђоковић је најавио боље игре како турнир буде одмицао.

17.25 - Новак Ђоковић успешно је стартовао на Вимблдону. Побеђен је Немац Флоријан Мајер са 3:0 у сетовима.

16.47 - Ђоковић успева да обезбеди брејк и истовремено освоји други сет против Флоријана Мајера. Немац је у другом сету пружио много јачи отпор најбољем тенисеру света, који ипак води са 2:0.

16.45 - На трибинама Ол Ингланд клуба у Лондону данас се нашла и позната британска списатељица Џеј Кеј Роулинг, позната по романима о Харију Потеру.

16.43 - Први брејк у другом сету прави Ђоковић за 6:5 и сервираће за вођство од 2:0. 

16.40 - Овако изгледа торба најбољег тенисера света Новака Ђоковића.

16.25 - Тежи задатак за Новака у другом сету, Мајер држи свој сервис и игра много боље. За сада нема брејка у другом сету а Мајер води 4:3. 

15.56 - Новак Ђоковић сигурном игром осваја први сет против Мајера - 6:3. 

15.40 - Серена Вилијамс савладала је Минелу из Луксембурга са 6:1, 6:3, а то је млађој од сестара Вилијамс била укупно 598. победа у каријери. Занимљиво је да је истовремено оборила лични рекорд од 32 везане победе, а низ је почео још у марту у Мајамију.

15.45 - Марија Шарапова успешно је почела турнир у Вимблдону, а за следече коло припрема се на мало вантениске начине...

15.26 - Почео је меч између Новака Ђоковића и Флоријена Мајера.

15.09 - Готов је меч Серене Вилијамс и Менди Минеле, Серена је лако дошла до победе од 2:0 (6:1, 6:3). 

15.01 - Новак Ђоковић je изашао на загревње пред меч са Мајером. Серена је врло близу победе па ће и меч Ђоковића и Мајера ускоро почети...

14.45 - Стив Дарсис је јуче остварио највреднију победу у каријери избацивши са Вимблдона Рафу Надала а то му је одмах донело скок популарности. Конкретно на друштвеној мрежи "Твитер", па му је број пратиоца "скочио" са 2000 на више од 5000 људи...

14.10 - На централном терену почео је меч између главног фаворита у женској конкуренцији Серене Вилијамс и тенисерке из Луксембурга Менди Минеле. Серена тренутно води са 4:1 у првом сету а чим се овај меч заврши, на исти терен излази Новак Ђоковић.

Први дан Вимблдона за српске тенисере прошао је више него успешно, сада је време за Новака Ђоковића. Најбољи тенисер света у првом колу Отвореног првенства Енглеске састаје се са Флоријаном Мајером, а очекује се да меч неће почети пре 15.30.

Немац је тренутно 34. тенисер света, а најбољи пласман му је било 18. место. Ипак, трава је Мајерова омиљена подлога, што показују и два пласмана у четвртфинале моћда и највећег турнира на свету.

"Знам шта да очекујем, он је незгодан тенисер са необичним стилом игре. Може да буде веома опасан на трави, ужива да игра на њој. Ту је током каријере бележио најбоље резултате. Има снажан бекхенд, висок је, може добро да сервира и солидно се креће. Мислим да је он тежак супарник за прво коло", рекао је Новак о ривалу у првој рунди.

Српски тенисер у три досадашња меча против Мајера није изгубио ни сет, укључујући и прошлогодишње четвртфинале баш на Вимблдону.

Меч између Ђоковића и Мајера заказан је као други на Централном терену, а не би требало да почне пре 15.30.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи