Читај ми!

Париз уживо: Ноле одрадио посао

Ђоковић успешно стартовао савладавши Белгијанца Давида Гофана са 3:0 по сетовима - 7:5 (7:5), 6:4, 7:5. Јелена Јанковић победила Данијелу Хантухову са 2:0, после великог преокрета у другом сету! Типсаревићев меч са Французом Николасом Мауом одложен за сутра.

21.20 - Меч Јанка Типсаревића и Француза Николаса Мауа одложен је за сутра због принудне промене програма проузроковане кишом. Организатори другог грен слем турнира сезоне имали су данас великих проблема због кише, па су морали да откажу више од 20 мечева. Победника дуела између Типсаревића и Мауа чека Фернандо Вердаско.

21.10 - Противник најбољег тенисера света у другом колу биће Аргетнинац Гвидо Пеља, који је у маратонском мечу победио Хрвата Ивана Додига у пет сетова - 4:6, 6:4, 6:3, 2:6, 12:10.

20.53 - Новак сигуран на свој сервис. Гофан је конаццно "положио оружје" након два сата и 15 минута игре. Српски тенисер у другом колу игра са победником дуела између Хрвата Ивана Додига и Аргентинца Гвида Пеље.

20.49 - Ђоковић прави брејк у 11. гему трећег сета са 6:5 и има сервис за пласман у наредно коло турнира.  

20.06 - Новак Ђоковић осваја и други сет, али са далеко више муке него што је то очекивано. Наш тенисер је направио два брејка, Гофан један за победу 6:4.

19.25 - Новак је до победе у првом сету стигао у тај-брејку који је добио са 7:5.  

18.39 - Почео дуел Новака Ђоковића и Давида Гофана у оквиру првог кола Ролан Гароса.  

17.17 - Јелена после великог повратка осваја и други сет у тај-брејку 7:6 (9:7)!!! Јелена се вратила после 0:5 у другом сету!

17.08 - Ново изједначење - 6:6. Игарће се тај-брејк. 

17.00 - Јелена се враћа после 0:40, добија гем и изједначује на 5:5 у другом сету. 

16.52 -  Јелена враћа још један брејк и сервира за изједначење у другом сету. 5:4.

16.42 - Напокон је стала киша у Паризу. Настављени су мечеви на свим теренимаа мећу њима и сусрет између Јелене Јанковић и Данијеле Хантухове.  Тренутно је 5:3 за Хантухову у другом сету а Јанковић је добила први сет. Новак Ђоковић би свој меч требао да почне око 17.15 док је меч Јанка Типсаревића предвиђен за 18.20. 

15.53 - За оно кратко време када киша није падала, Саманта Стосур успела је да савлада Дате Крум са 6:0 и 6:2, Дуки Марином победила је Чехињу Пискову са 2:0 у сетовима док је Колумбијац Паља предао меч Димитрову после изгубљеног првог сета.

15.50 - Киша у Паризу и даље пада. Меч најбољег српског дубл играча Ненада Зимоњића и дефинитивно је отказан, што је Ненад и потврдио на сцом твитер профилу. Још увек није познато да ли ће и када почети мечеви Новака Ђоковића и Јанка Типсаревића и када ће бити наставњен меч Јелене Јанковић и Данијеле Хантухове.

15.13 - Поново киша у Паризу. Јелена Јанковић, после освојеног првог сета, прилично лоше одиграла већи део другог, па губи са 5:2 од Данијеле Хантухове.

14.41 - Јелена Јанковић искористила пету сет-лопту у првом делу игре и повела против Данијеле Хантухове са 1:0 (6:4). Пресудан је био трећи гем првог сета у којем је Јелена одузела сервис противници и ту предност задржала до краја сета.

13.50 - Коначно је стала киша и почео је програм на Ролан Гаросу. Јелена Јанковић игра против Данијеле Хантухове из Словачке.

12.40 - Организатори Ролан Гароса су објавили да данашњи програм неће почети пре 13.15.

12.06 - Данашњи програм на Ролан Гаросу касниће и биће модификован због веома јаке кише која пада у Паризу. Пратите наш блог уживо и бићете у току са дешавањима на париској шљаци и учинком српских тенисера.  

Трећег дана Отвореног првенства Француске у тенису, у уторак, на терене Ролан Гароса крај Париза излазе троје представника Србије - Новак Ђоковић, Јанко Типсаревић и Јелена Јанковић.

Најбољи светски тенисер Ђоковић у поход ка јединој грен-слем титули која му недостаје креће дуелом против Белгијанца Давида Гофана, тренутно 57. на АТП листи.

Тај меч, први мећусобни до сада, на програму је после 12 сати. Уколико очекивано преброди стартну препреку, Ђоковић ће у другом колу играти са победником сусрета између Хрвата Ивана Додига и Аргентинца Гвида Пеље.

Типсаревић после 14 сати игра против Француза Николаса Мауа са којим има негативан биланс. Мау, тренутно 173. тенисер света, добио је оба досадашња дуела.

Бољи из сутрашњег меча у другом колу играће са победником сусрета измећу Шпанца Фернанда Вердаска и Француза Марка Жискела.

На женском турниру Јелена Јанковић одмерава снаге са старом познаницом, искусном Словакињом Данијелом Хантуховом, тренутно 61. на WТА листи, а меч је на програму од 11 сати.

Од осам досадассњих мећусобних дуела Српкиња је добила пет, а боља из меча играће у другом колу против Гарбине Мугурузе из Шпаније.

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару