Читај ми!

Србија испала у другу групу

У плеј-офу за опстанак у Светској групи репрезентативке Србије поражене су од Немица са 3:2. Ана Ивановић савладала Ангелику Кербер са 2:0 у првом мечу, а Бојана Јовановски поражена од Моне Бартел са 2:1. Дубл је одлучивао победника - Долонцова и Крунићева су поражене од Лисицки и Гронефелдове са 0:2 (2:6, 4:6).

17.35 - Крај. Немице успевају да реше други сет у своју корист са 6:4 и стигну до коначног тријумфа над нашом селекцијом - 3:2 у победама.

17.25 - Наше играчице успевају да врате један брејк и смање на 5:3. 

17.20 - Немице стижу до другог брејка предности. 

17.05 - Немице стижу до брејка предности на сервис Весне Долонц, 3:2. 

16.46 - Немачки пар на крају ипак осваја први сет. Лисицки и Гренефелдова су славиле са 6:2 (у међувремену су освојиле још један брејк), и сада се налазе врло близу победе. 

16.31 - И баш када је све деловало лоше по српски дубл, Долонцова и Крунићева су скупиле снагу и освојиле свој први брејк и гем. 

16.26 - Српски пар наставља да препушта свој сервис расположеним Немицама (3:0). 

16.15 - Почео је трећи меч дана, онај који ће одлучити победника овог узбудљивог окршаја. За Србију играју Весна Долонц и Александра Крунић, а за Немачку Сабина Лисици и Ана-Лена Гренефелд. Већ у првом гему, мора се истаћи, фаворизоване Немице долазе до брејка.

15.30 - Бојана Јовановски, чини се понајвише захваљујући сопственим грешкама, изгубила је меч против Моне Бартел и тако унела неизвесност у овај дуел. Победника окршаја одлучиће дубл, који би требало да почне за око пола сата. Још није извесно ко ће наступати за Србију.

15.26 - Јовановска је дозволила својој противници да у најгорем могућем треутку освоји њен сервис (5:3), и сада Немица сервира за меч, али и опстанак свог националног тима у овом дуелу. 

14.46 - Бојана Јовановски се потпуно вратила у меч и, што је подједнако важно, драстично је подигла ниво своје игре. Боља игра српској тенисерки је донела и други сет (6:3).  

14.26 - Бојана Јовановски осваја први гем на сервис противнице и сада водиу другом сету са 3:1. 

14.11 - Бартелова осваја први сет много лакше него што је вероватно и сама очекивала (6:1). 

14.00 - Мона Бартел наставља да ниже гемове и брејкове и сада већ има врло сигурну предност (4:0). 

13.52 - Не баш најбољи почетак Јовановске. Српска тенисерка је дозволила брејк већ у првом гему у коме је сервирала. 

13.45 - Почео је други, а можда и одлучујући меч другог дана ФЕД куп дуела између Немачке и Србије. Бојана Јовановски игра против Моне Бартел.

13.12 - Још једним брејком у 12. гему Ана Ивановић долази до велике победе над шестом играчицом света. Битније од тога у овом тренутку јесте да Србија води са 2:1, и да је практично обезбедила "мајсторицу", односно дубл меч који ће евентуално одлучити победника. Занимљиво, оба сета су завршена истим резултатом (7:5) и трајала су подједнако, по 58 минута. 

12.57 - Ана Ивановић ипак није успела да направи и тај последњи корак, барем не још увек. Керберова је узвратила брејком у деветом гему и потпуно се вратила у други сет.

12.50 - У идеалном тренутку, у осмом гему, српска тенисерка поново успева да одузме сервис Немици и сада сервира за меч. 

12.16 - Почео је други сет. 

12.14 - Онако како је почео први сет, изузетно,тако се и завршио. На срећу, брејк је припао Ани Ивановић, која је крунисала своју заиста све бољу игру освајањем првог сета (7:5). 

11.42 - Ана Ивановић користи грешке противнице у шестом гему, осваја брејк и поравнава резултат 3:3. 

11.08 - Почео први меч другог дана дуела између репрезентација Немачке и Србије. Већ у првом гему Керберова освја гем на сервис Ане Ивановић и води са 1:0. 

11.00 - Меч ће, с обзиром на то да играчице још увек нису изашле на терен, каснити. Није познато шта је узрок минималног непоштовања распореда. 

Женска тениска репрезентација Србије није успела да обезбеди опстанак у Светској групи I Фед купа, пошто је данас у Шутгарту поражена са 3:2 у плеј-офу од Немачке.

Одлучујући поен Немачкој донеле су Ана Лена Гренефелд и Сабине Лисицки у конкуренцији парова, пошто су победиле Весну Долонц и Александру Крунић са 2:0 (6:2, 6:4).

Немице су одмах на старту меча одузела сервис Српкињама и повеле са 3:0, али Долонцова и Крунићева су у четвртом гему направиле брејк, а потом освојиле свој сервис гем и смањиле резултат на 3:2. Грeнефелдова и Лисицки су, међутим, потом поново везале три гема и тако лако окончале први сет у своју корист. 

Српкиње су у другом сету биле изједначене до петог гема, када су Немице успеле да направе брејк, а потом још један и дођу до предности од 5:2. Долонцова и Крунићева су, међутим, направиле брејк и смањиле резултат, али су Гренефелдова и Лисицки на свој наредни сервис гем искористиле пету меч лопту и донеле трећи поен Немачкој.

Раније данас, Ана Ивановић је донела други поен Србији после победе над Ангеликом Кербер од 2:0 у сетовима (7:5, 7:5), док је Немицама бод донела Мона Бартел победом над Бојаном Јовановски од 2:1 (6:1, 3:6, 6:3) 

Првог дана такмичења, јуче, Ивановићева је победила Бартелову са 2:1 у сетовима (7:6, 2:6, 6:2), док је Јовановска изгубила од Керберове са 0:2 (5:7, 2:6).

Немачка ће следеће сезоне играти у Светској групи I, а Србија у Светској групи II Фед купа.

 

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару