Читај ми!

Новак стартовао победом

Упркос тек залеченој повреди Новак Ђоковић победом стартовао у Монте Карлу. И поред изгубљеног првог сета наш тенисер на крају славио - 4:6, 6:1, 6:4. У осмини финала мастерса са Хуаном Монаком.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић победом је стартовао на мастерс турниру у Монте Карлу савладавши у другом колу Руса Михаила Јужног са 2:1 у сетовима - 4:6, 6:1, 6:4.

Главни фаворит турнира очекивано је славио, али је било видљиво да је тек залечио повреду зглоба. Кретао се опрезно и играо са осцилацијама, посебно у првом сету, што је Јужни искористио и заслужено повео са 1:0.

Ђоковић је, међутим, у наставку меча знатно стабилизовао игру, кренуо агресивније и слободније, па је ухватио прави ритам. Други сет добио је за нешто више од пола сата, након што је направио брејк у четвртом и шестом гему.

У завршном сету искусни Рус је свим силама покушао да заустави захукталог Србина. Иако је Ђоковић одмах повео на противнички сервис, потом и са 3:1, Јужни се није предавао, па се распламсала борба и виђено је више сјајних удараца и ефектних поена.

Тридесетогодишњи Рус, тренутно 27. тенисер света, опасно запретио када је брејком изједначио на 3:3 и повео са 4:3, искористивши грешке приметно нервозног Новака. Ипак, светски број један умео је да врати концентрацију за преокрет и заслужену победу у свом првом мечу на шљаци ове сезоне, након нешто више од два сата напорне борбе.

Ђоковић је тако забележио пету победу над Јужним у њиховом осмом међусобном дуелу, а у осмини финала мастерса играће са Аргентинцем Хуаном Монаком.

"Видело се да ни физички ни психички још нисам потпуно спреман, далеко сам од максимума. Протеклу недељу провео сам углавном на терапијама, било је неизвесно могу ли уопште да учествујем на турниру. Победио сам 'на мишиће"", изјавио је српски тенисер.

Ђоковић је против Руса играо уз много опреза, са осцилацијама и приметно нервозан, водећи рачуна о "ровитом" зглобу, који је искренуо пре десет дана у дуелу са Семом Кверијем током четвртфиналног сусрета Дејвис купа између САД и Србије у Бојсију.

"Моја игра данас није била на жељеном нивоу. Очекивао сам да ће, отприлике, бити овако, али најважније је да сам победио. Верујем да ће у наставку такмичења бити боље", казао је светски број један и додао да у Монте Карлу игра с посебним мотивом.

"Овај турнир има посебно место у мојој каријери. Живим овде, никада нисам освојио мастерс у Монте Карлу. Видећемо, најважније је да немам проблем са повредом, да будем спреман и сконцентрисан. Верујем да ће бити боље", поручио је Новак.

Турнир у Монте Карлу игра се за укупни наградни фонд од 2,99 милиона евра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару