Надал носи шпанску заставу

Рафаелу Надалу указана је велика част када је одлучено да управо он буде тај који ће понети заставу своје земље на отварању Олимпијских игара у Лондону. Други тенисер света је у трци за барјак у Лондону изабран испред бициклисте Самјуела Санчеза Гонзалеза и једриличара Икера Мартинеза и Ћавија Фернандеза.

Рафаел Надал Парера, најбољи шпански тенисер, носиће заставу своје земље на свечаној церемонији отварања Олимпијских игара у Лондону 27. јула.

Иако Олимпијски комитет Шпаније још увек није потврдио ту одлуку, шпански медији пренели су да је то готова ствар.

Други тенисер света је наводно у трци за барјак у Лондону изабран испред бициклисте Самјуела Санчеза Гонзалеза и једриличара Икера Мартинеза и Ћавија Фернандеза.

Према правилу националног Олимпијског комитета, Шпанце на Олимпијади под заставом предводи најбољи спортиста са претходних Игара. Бициклиста Самјуел Санчез Гонзалез је у Пекингу освојио злато, исто као и Надал, док су Мартинез и Фернандез после атинског злата 2004. у Кини пре четири године стигли само до сребра.

Мартинез и Фернандез наводно су се још раније оградили од могућности да добију ту привилегију, јер је њихов наступ предвиђен у месту које је 200 километара удаљено од Лондона, па би им вишечасовна церемонија и пут до Лондона и назад више одмогли него помогли, будући да им такмичење креће два дана након старта Игара.

Међу фаворитима је био и кајакаш Давид Кал Фигуеро, али је он испао из трке јер, по правилу, спортиста који је једном носио заставу на отварању то не може да понови. Кал је ту част имао 8. августа 2008. у Пекингу. Осим тога, он није планирао да дође у престоницу Велике Британије уочи старта Олимпијаде, јер му такмичење креће три дана пре затварања.

Надал, који је, осим олимпијског злата, у каријери дуго времена био први играч на АТП листи, освајач 46 титула, укључујући и сва четири гренд слема, још раније је изјавио да би за њега то била највећа част у каријери када би понео заставу своје земље на отварању Олимпијских игара.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи