Читај ми!

Јелена "осветила" Ану

Јелена лако до другог кола турнира у Дубаију. Јанковићева је била убедљива против Петре Цетковске и оправдала улогу фаворита, препустивши противници по два гема у сваком сету. Наредна противница првог рекета Србије Италијанка Флавија Пенета. Ана сутра против Италијанке Франческе Скјавоне.

Српска тенисерка Јелена Јанковић успешно је стартовала на ВТА турниру у Дубаију пошто је вечерас у првом колу савладала Чехињу Петру Цетковску са 2:0 у сетовима - 6:2, 6:2.

Одличном игром током целог меча Јанковић је декласирала Чехињу и заслужено изборила другу победу у њиховом другом међусобном дуелу. Успех 14. тенисерке света ниједног тренутка није долазио у питање, а оно што је вечерас приказала охрабрује пред наступајућа већа искушења на турниру.

Након што је први сет добила уз два брејка (3:2, 5:2) Српкиња је у истом ритму наставила и у другом. Даљи отпор Цетковске срушен је у петом гему, када је Јанковићева на сервис противнице повела са 4:1 и потом рутински окончала меч у којем је потпуно доминирала.

Наредна противница првог рекета Србије је Италијанка Флавија Пенета, која је надиграла Анабел Медина Гаригес из Шпаније такође са 2:0 у сетовима - 6:3, 6:3. Против Пенете Јанковићева има позитиван скор и води са 5:2, с тим што су два последња дуела припала Италијанки, тренутно 28. на светској ранг-листи.

Ана Ивановић сутра у првом колу игра против Италијанке Франческе Скјавоне, а меч је на програму после 16 сати по нашем времену.

Биће то четврти међусобни дуел тренутно 18. и 12. тенисерке са светске ранг листе. Ивановићева би требало да се нада успеху, јер је добила сва три претходна меча, последњи 2009. године у Риму.

Турнир у Дубаију игра се за наградни фонд од два милиона долара.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи