Читај ми!

Словенци максимално, Доминикана шокирала Финце

Словенију до нове убедљиве победе над Корејом – 89:72, уз максималан учинак, предводио Горан Драгић са 22 поена. Доминиканци остварили важну победу у дуелу са Финском - 74:68.

Репрезентација Словеније забележила је максималан учинак савладавши у Гран Канарији Кореју са 89:72.

Корејци су пружали солидан отпор све до треће четвртине, пошто су на полувреме отишли са само кошем заостатка. Борбени представник Азије је игром у транзицији и брзим протоком лопте изненадио Словенце и пуних 20 минута је држао резултат у егалу. Енергични бекови Кореје правили су велике проблеме успаваним играчима Словеније, која је на велики одмор отишла са минималном предношћу – 40:39.  

После полувремена Словенци "пале моторе" добивши трећу деоницу са 30:17 и направивши тако разлику коју противник није могао да стигне и приреди евентуално изненађење. Преломивши тако ток меча, момци у зеленим дресовима рутински су привели утакмицу крају.  

У екипи Јурија Здовца најефикаснији је био Горан Драгић са 22 постигнута поена. Још четири играча остварила су двоцифрен учинак, Домен Лорбек 14, Зоран Драгић и Ален Омић по 13 а Јуре Блажич 11 поена. Љубимац црвено-белих Јака Блажич забележио је 4 поена. За Кореју једино је Ли Јонг Хјун постигао двоцифрени број поена – 12.

Репрезентација Доминиканске републике наставила да пружа сјајне партије на Мундобаскету савладавши Финску са 74:68 (16:15, 25:17, 19:18, 14:18) у трећем колу групе Ц.

Сјајни Доминиканци диктирали су темпо и водили готово током целе утакмице. Финци су успели да ухвате резултатски прикључак на средини последњег периода али су Гарсија и дружина у пенал завршници сачували концентрацију и остварили нову победу.  

Доминиканци су тако задржали трећу позицију која их оставља у игри за осмину финала док Финцима предстоји тешка борба за опстанак на Мундобаскету. Уз вероватан пораз од САД, Скандинавци ће у мечу са Турском одлучивати о својој судбини.

Најбољи у редовима Доминиканске републике био је Варгас са 18 поена и 13 скокова, док је Гарсија постигао два поена мање. Код Финаца једини расположен за игру Копонен уписао је 23 поена уз девет асистенција. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару