Ловерњ: Медаља и за моју породицу у Партизану!

Кошаркашки репрезентативац Француске Жофре Ловерњ посветио је бронзану медаљу са Светског првенства својој породици и "својој породици у Партизану".

"Медаљу посвећујем породици и мојој породици у Партизану. Још једном хвала саиграчима и тренеру из Партизана, као и из репрезентације. Урадили смо сјајан посао, није било лако. Сутра навијам за Србију", рекао је Ловерњ после меча.

Француска је у петак изгубила од Србије у драматичном мечу, који је одлучен у последњим секундама, а већ данас су играчи морали да се боре за медаље.

"После утакмице смо имали допинг контролу, остали смо до два-три ујутру, није било лако да спавамо после тога. А данас притисак због утакмице. Нисмо много спавали. Било је мало чудно, али победили смо, тако да је у реду", рекао је Ловерњ.

У спорту се некада каже да је боље освојити бронзану медаљу него сребрну, јер се такмичење завршава победом.

"Можда сам сад срећнији јер смо завршили победом, али за десет година ћу можда рећи да сам хтео сребро. У овом тренутку, боље бронза, за десет година не. Али, медаља је медаља", рекао је Ловерњ.

Француски репрезентативац је у Партизан дошао крајем 2012. године и изборио позив у национални тим, са којим је освојио златну медаљу на Европском првенству у Словенију 2013. године, иако није много играо.

"Играо сам више ове године, и мислим прилично добро. Нисам у полуфиналу толико играо, али то је тренерова одлука и ту немам шта да кажем. Играм више, играо сам боље, освојили смо медаљу и јако сам радостан. Наравно да ми значи што сам имао већу улогу сада", рекао је Ловерњ.

"Пре доласка у Партизан нисам био популаран у Француској, нико ме није познавао, нисам био близу репрезентације. После шест месеци сам позван у репрезентацију, иако нисам много играо. После још годину дана сам се нашао у првом тиму...Надам се да ћемо моћи да останемо да гледамо финале", рекао је Ловерњ.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво