Читај ми!

Опште славље и у штампи

Београдски дневни листови посветили су велику пажњу кошаркашкој репрезентацији Србије, која је на Светском првенству освојила сребрну медаљу, а та вест се у мањој или већој мери нашла на насловним странама свих листова.

Дневник Блиц објавио је слику загрљене репрезентације са постоља, уз наслов "Момци заслужили злато, а Сале – споменик". Лист је посветио пет страна причи о наступу Србије у Шпанији.

Србија је у финалу Светског првенства изгубила од САД са 129:92 и тако освојила прву медаљу на светским шампионатима од осамостаљења. Селектору Александру Ђорђевићу ово је био деби на тој функцији и његова прва тренерска медаља.

Политика је одмах испод назива листа објавила фотографију селектора Александра Ђорђевића и свих играча, док је Данас на више од пола стране објавио фотографију тима уз наслов "Сребро златног сјаја".

Фотографија кошаркаша са постоља нашла се и на насловним странама Вечерњих новости, Курира, листа Ало и Наших новина. Информер је на насловној страни написао: "Ми смо шампиони" и "Давид против Голијата", поредећи вредност две репрезентације и њихове зараде.

Кошаркаши су највише простора добили у спортским медијима.

Најтиражнији лист, Спортски журнал, скоро преко целе стране доноси наслов "Сребрна медаља златним Србима". Овај лист је због успеха кошаркаша причу о финалу донео на странама од друге до шесте, које су обично посвећене фудбалу.

Журнал је укупно шест страна посветио финалу Светског првенства. Најстарији, Спорт, на више од пола стране пише "Јунацима сребро".

Сви листови позвали су своје читаоце да вечерас у 20.00 дочекају кошаркаше испред Скупштине града, односно у Арени, ако буде падала киша.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво