Аргентина се провукла у осмину финала, Нигерија у сузама

Нигерија – Аргентина 1:2 (0:1). "Гаучоси" голом у завршници меча стигли до победе над Нигеријом и пласмана у осмину финала. Афричка екипа до 86. минута имала резултат који је водио у даље такмичење, Моркос Рохо јунак вицешампиона света. Аргентина ће у борби за четвртфинале играти против Француске.

По ко зна који пут, Аргентина није бриљирала, али је победила и отишла у наредни круг. Голом Маркоса Роха у 86. минуту, "гаучоси" су савладали Нигерију и пласирали се у осмину финала Мундијала у Русији.

Нигерија је до 86. минута имала резултат који је води даље, али је Аргентина некако угурала лопту у мрежу голмана Узохоа и остала у трци за "богињом".

Додуше, изабраници Хорхеа Сампаолија за противника ће имати веома полетну репрезентацију Француске, али ако проради Меси и остали нападачи Аргентине, Јужноамериканци могу далеко да догурају.

Нигерија је још једном показала да је одлична екипа, срчано се борила са фаворизованим противником, али је на крају помало и несрећно остала без сна.

Меси је довео Аргентину у вођство већ у 14. минуту, па су многи помислили да ће имати лак задатак против "суперорлова".

Ипак, судија Чакир досуђује пенал за Нигерију у 51. минуту. Виктор Мозес је више него хладнокрван, па је резултат изједначен на 1:1.

До краја меча Аргентина је нападала свим силама, са клупе су ушли Павон, Меза и Агуеро, док је Нигерија из контранапада покушала да стигне до сва три бода и сигурног пласмана у осмину финала.

Чакир је консултовао ВАР у тренутку када је лопта Роха погодила у руку у казненом простору Аргентине, али је проценио да је то било ненамерно и утакмица се наставила.

А онда, у 86. минуту, управо штопер Рохо некако се нашао у казненом простору Нигерије и у маниру расног нападача затресао мрежу Узохоа, за велику радост многобројних Аргентинаца у Санкт Петербургу, а нарочито Марадоне.

Нигерија до краја није имала снаге да озбиљније угрози дебитанта Арманија, па је поразом завршила такмичење у Русији.

У другој утакмици Групе Д, Хрватска је, иако у резервном саставу, савладала екипу Исланда са 2:1 и освојила прво место у групи са максималних девет бодова.

Аргентина се пробила на друго место са четири, Нигерија је остала на три, а Исланд на само једном освојеном боду.

У осмини финала, Хрватска ће играти против Данске, а Аргентина против Француске.

Овако је протекао меч у Санкт Петербургу:

21.45 – ГОООЛ! Аргентина поново води, стрелац је Маркос Рохо у 86. минуту!

21.33 – Умало још један пенал за Нигерију. Судија Чакир је прегледао снимак, али лопта је Роха прво ударила у главу, па тек онда у руку.

21.09 – ГОООЛ! Виктор Мозес је више него сигуран, Нигерија долази до изједначења 1:1! При овим резултатима, афричка селекција пролази даље.

21.07 – Пенал за Нигерију! Маскерано је рукама држао Балогуна, Чакир показује на белу тачку.

21.03 – Настављен је меч. Нигерија је заменила нападача, у игри је Игало уместо Ихеанача.

20.47 – Полувреме у Санкт Петербургу, Аргентина води 1:0.

20.14 – ГОООЛ! Аргентина у 14. минуту долази до предности против Нигерије, стрелац је капитен Лионел Меси.

20.00 – Почео је меч.

19.40 – Утакмица се игра на "Арени Зенит" у Санкт Петербургу, а главни судија је Џунејт Чакир из Турске.

19.20 – Навијачи две селекције спремни су за меч одлуке.

19.00 – Познати су састави тимова за вечерашњи дуел.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару