Спектакл у Москви, Французи и Хрвати у трци за "богињом"

Фудбалске селекције Француске и Хрватске играју финални меч на Светском првенству у Русији. Утакмица на стадиону "Лужњики" почиње у 17.00 часова. Директан пренос је на Другом програму РТС-а, уз стрим на РТС Планети. Кретање резултата и ток меча можете пратити на нашем порталу.

Француска и Хрватска играју најважнији фудбалски меч на свету – финале Светског првенства. Две екипе су показале највише у претходних 30 дана, сасвим заслужено су у великом финалу, али места на победничком постољу може бити само за једног.

Француска је фаворит. И пре полуфиналних мечева "триколори" су важили за највеће фаворите за освајање "богиње", колико због тима који предводи Дидије Дешан, толико и због чињенице да нису тако давно били на краву света, пре тачно 20 година.

И баш на том шампионату, одржаном управо у Француској, две селекције су одиграле најважнији међусобни дуел – Француска је у полуфиналу однела победу од 2:1.

Хрватска већ годинама има одличну екипу, за коју многи сматрају да заслужује сам европски и светски врх, али тек на Мундијалу у Русији су Модрић, Манџукић, Ракитић и екипа сазрели за највише домете.

На другој страни су велике звезде попут Гризмана, Погбе, Мбапеа... Млада екипа, али већ са довољно искуства у великим европским клубовима, која је и физички и психички спремна за тријумф, после пораза у финалу Европског првенства пре две године.

Француска је до финала стигла као победник Групе Ц, па преко Аргентине, Уругваја и Белгије, док је Хрватска била најбоља у Групи Д, а касније су редом падале Данска, Русија и Енглеска.

Вероватно ће важан фактор у финалу бити и физичка спрема две екипе, а није мала ствар што су Хрвати у последња три меча играли продужетке (два пута прошли даље после пенала).

Утакмица између Француске и Хрватске игра се од 17.00 часова на стадиону "Лужњики" у Москви. Директан пренос је на Другом програму РТС-а, уз стрим на РТС Планети. Кретање резултата и ток меча можете пратити на нашем порталу.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару