Белгија савладала Енглеску за треће место на Мундијалу

Белгија – Енглеска 2:0 (1:0). Фудбалска репрезентација Белгије освојила је треће место на Светском првенству у Русији пошто је на стадиону Крестовски у Санкт Петербургу головима Менијеа и Азара савладала Енглеску. Мундијал у Русији завршава се утакмицом Француске и Хрватске у недељу од 17.00 (РТС2), чиме ће се спустити завеса на 21. шампионат у фудбалу.

Белгија и Енглеска поново су одмерили снаге на овом Мундијалу. Као и у првом мечу, у ком је Белгија славила са 1:0, Белгијанци су поново тријумфовали остваривши тако највећи успех у својој историји - треће место на Светском фудбалском првенству.

Белгија је у овом мечу желела више за разлику од „Албиона" који је деловао помало незаинтересовано.

Као и у групи, Белгијанци су савладали Енглеску, сада головима Томаса Менијеа у 4. и Едена Азара у 81. минуту.

Екипа Роберта Мартинеза исписала је највећи резултат у историји Белгије и надмашила четврто место са Светског првенства 1986. године.

Мундијал у Русији се завршава сутра финалном утакмицом између Хрватске и Француске у Москви.

Ток меча:

17.52 - Крај меча, Белгија - Енглеска 2:0 (1:0). Репрезентација Белгије освојила је треће место на Мундијалу и тиме остварила највећи успех у својој историји.

17.40 - ГООООЛ! Белгија - Енглеска 2:0. Еден Азар у 82. минуту на асистенцију Кевина де Брујнеа пожтиже погодак за велику предност Белгијанаца.

17.38 - Фантастична контра Белгије, одличан шут Менијеа и још боља реакција Џордана Пикфорда...

17.28 - Најбоља пролика за Енглеску од почетка меча, Ерик Дајер је преварио голмана Куртоу и послао лопту у небрањену мрежу, али је Алдервајрелд избацио лопту са саме гол линије! 

17.05 - Настављен је меч...

16.48 - Полувреме на мечу у Санкт Петербургу, Белгија - Енглеска 1:0.

16.04 - ГООООЛ! Белгија - Енглеска 1:0. Белгијанци већ од четвртог минута воде, Томас Меније је одлично реаговао у петерцу на асистенцију Насера Чадлија и савладао немоћног голмана Пикфорда.

16.00 - Почео меч на стадиону Крестовски, први са центра крећу Белгијанци.

15.43 - Навијачи са нестрпљењем очекују почетак меча у Санкт Петербургу.

15.30 - Ово ће бити дуел два фантастична нападача, Ромела Лукакуа и Харија Кејна.

15.10 - Познати су и састави уочи дуела Белгије и Енглеске.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 19. јун 2024.
31° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије