Кикс Аргентине, Исланд извукао бод, Меси промашио пенал

Аргентина – Исланд 1:1. "Гаучоси", упркос теренској доминацији нису успели да савладају упорне Исланђане на премијери у Русији, уз то Меси је промашио пенал у 64. минуту. У другом колу Аргентина игра против Хрватске, а Исланд се састаје са Нигеријом.

Бледа партија данас индиспонираног Месија у многоме је одредила учинак "гаучоса" на овом мечу. Меси никако није могао да "уђе" у игру, промашио је пенал, тачније голман Исланђана је зауставио његов покушај, имао је неколико добрих пасова и ударца ка голу, ипак недовољно за играча од кога се очекује знатно више. Иако је Аргентина важила за фаворита, не само на овом мечу, већ и на првенству, то није показала на терену. Имали су огроман посед лопте, али прилази ка голу Исланда су били затворени. На крају по један гол на обе стране и подела бодова.

Као што се и очекивало Аргентина је нападала, притискала противника, али није имала пуно прилика за гол. Ислађани су се концентрисали на одбрану и вребали из контранапада.

"Гаучоси" су први стигли до предности у 19. минуту. Лопта је стигла до Агуера у казненом простору, који је шутирао из окрета и погодио гол.

Само четири минута касније Исланд је успео да изједначи резултат. После гужве у шеснаестерцу Кабаљеро успева да одбије лопту, која стиже до Финбогарсона. Уследио је прецизан шут између два играча и лопта завршава у мрежи Аргентине.

До краја полувремена бележимо и велику шансу Исланђана у 44. минуту када је Кабаљеро успео да одбрани шут Сигурдсона.

Прва права прилика у наставку био је пенал за Аргентину, пошто је у казненом простору оборен Агуеро. Међутим, Халдурсон успева да заустави ударац Месија са беле тачке.

Наставили су Аргентинци да нападају, али није било изгледних прилика за погодак. Исланђани су затворили све прилазе ка свом голу. Можемо издвојити покушај Фавона у 86. минуту, али је голман Исланђана био на месту.

У надокнади времена покушао је Меси, али није био довољно прецизан и лопта одлази поред гола.

Ток меча:

16.55 - Крај меча. Аргентина - Исланд 1:1.

16.24 - Халдурсон је прочитао Месија и одбранио једанаестерац.

16.23 - Пенал за Аргентину. У казненон простору оборен је Агуеро.

16.04 - Почело је друго полувреме.

15.47 - Полувреме. Аргентина - Исланд 1:1. Аргентинци су нападали, имали велики посед лопте, међутим Исланђани веома дисциплиновани у одбрани и успели су да отупе напад противника. "Гаичоси" су повели, међутим Исланд користи шансу и долази до изједначења. У финишу могли су "рибари" и до вођства, али је гочман Кабаљеро успео да сачува своју мрежу.

15.45 - Велика шанза за Исланђане и финишу првог полувремена. Сигурдсон је шутирао али је голман Аргентине успео да одбије лопту.

15.26 - ГОООЛ! Исланд стиже до изједначења, само четири минута касније. Велика гужва у шеснаестерцу, Кабаљеро успева да одбрани један ударац, али се лопта одбија до Финбогарсона који је прецизним ударцем смешта у мрежу.

15.22 - ГОООЛ! Аргентина води са 1:0. Агуеро је добио лопту у срцу шеснаестерца, окрену се шутирао и матирао голмана Исланда. Играо се 19. минут.

15.12 - Велика шанса за Исланд. После грешке одбране Аргентине, у шанси је био Бјарнасон, који је добио лопту у висини пенала, али је шутирао крај десне стативе.

15.02 - Почео је меч између Аргентине и Исланда.

14.30 - Навијачи Аргентине испред стадиона у Москви

14.25 - Загревање навијача Исланда

14.20 - Познати су састави тимова Аргентине и Исланда.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару