Дуели у Групама Ц и Д, стартују Французи, Аргентинци, меч Хрватске и Нигерије

Трећег дана Светског првенства на програму су четири меча. Програм почиње дуелом Францске и Аустралије у 12.00 часова. Потом следи меч између Аргентине и Исланда од 15.00. Сусрет Перуа и Данске је од 18 часова. На крају дана можда и најзанимљивија утакмица, састају се Хрватска и Нигерија од 21.00. Све четири утакмице можете пратити директно на програмима РТС-а, а све вести и детаље везане за њих погледајте на нашем порталу.

Дан отварају Француска и Аустралија (12.00 РТС1), то је први меч групе Ц. Сусрет се игра на Казањ Арени.

„Триколори" улазе у овај дуел као фаворити, али то треба да докажу на терену, јер „кенгури" представљају неугодну екипу увек спремну да намучи противника, и што да не, направе изненађење.

Селектор Француске Дешамп се узда у Погбу, Гризмана, Варана, Љориса, Лемара, Дембелеа, Фекира, Ембапеа и остатка тима који чине махом млади играчи у пуној снази жељни доказивања. Једни су од фаворита чак и за титулу на овом првенству.

Аустралија ће играти на свом петом Светском купу - четврти пут за редом долазе до највеће фудбалске смотре и желе да понове успех из 2006, када су једни пут до сада прошли групну фазу.

Аустралијанце предводити искусни селектор Холанђанин Барт Ван Марвајк, а главне узданице екипе су Тим Кејхил, капитен Јединак, Том Рогић и нападача Метју Лекиј.

Следи дуел Аргентине и Исланда, први меч Групе Д. Сусрет се игра на Стадиону Спартака у Москви са почетком у 15.00 часова (РТС1).

Аргентина је у најужем кругу кандидата за трофеј, јер тим који има Лионела Месија, и не само њега, мора да стреми ка самом врху. Исланђани се надају да својим главним оружјем тимском игром могу да направе изненађење, слично оном на последњем Европском првенству.

За прву звезду Аргентине - Месија ово је последња прилика да освоји трофеј са репрезентацијом. Група Д је најјача, па сваки кикс може скупо да кошта, јер ту су још Хрватска и Нигерија.

Исланђани су, после сјајног учешћа на Европском првенству у Француској, успели први пут да се домогну и Светског првенства. На ЕП су придобили симпатије, и нема сумње да ће и у Русији имати велику подршку са трибина. Они у свом саставу немају звезде попут Месија, Агуера, Игуаина, Дибале. Ипак, имају тим, и то је њихова највећа снага.

У 18.00 (РТС2) на Мордвија Арени у Саранску, у другом мечу Групе Ц, играју Перу и Данска.

Некада четвртфиналисти Мундијала, Перу и Данска у овај меч улазе као непоражени у предходних 15 мечева, уколико нека од селекција прекине овај низ, шансе за другу фазу такмичења постају минималне.

Перуанци се уздају у свог капитена Паола Герера, који је добио прилику да игра упркос суспензије због допинга. Циљ им је да прођу групу, али исти циљ има и Данска.

Данци имају прилику да у прва два меча у групи против Перуа и Аустралије обезбеде даљи пласман, у супротном тешко да могу да се „ваде" против Француске. Прва звезда тима је Кристијан Ериксен, а његова учинак одредиће и успех Данаца.

Последњи меч, свакако најзанимљивији овог дана играју Хрватска и Нигерија. Сусрет се игра на Стадину Калињинград са почетком у 21.00 час (РТС1).

Хрвати желе да направе велики резултат на овом првенству, уздају се у одличан тим, а прва препрека им је Нигерија, која свакако неће на терен изаћи са белом заставом, имају и они своје адуте, и свесни су да их пораз удаљава од другог круга.

Селектор Хрватске Златко Далић има јак тим. Главна узданица тима је снажан везни ред. Пред свега капитен и креатор игре Модрић који уз подршку Ракитића, Ковачића и Брозовића може да „бомбардује" напад лоптама, а ту су пре свих искусни Манџукић, затим Перишић, Калинић и Крамарић.

Секлектор Нигерије Поп као ослонац екипе има Џона Обија Микела, који ће подршки имати у Виктору Мозесу, Оназију, Ахмеду Муси и АлексауИвобију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару