Уругвај срушио Египат у 90. минуту

Фудбалери Уругваја савладали су селекцију Египта са 1:0 у другом мечу Групе А Светског првенства у Русији. Египат је био на прагу изненађења и то без Салаха, али Уругвај је успео да, након много неискоришћених шанси, дође до гола из прекида у 90. минуту утакмице.

Једну мање занимљиву и садржајну утакмицу "извукао" је гол у 90. минуту за победу Уругваја.

Тим из Јужне Америке је ипак био бољи противник готово цео меч, био конкретнији са лоптом, претио и на крају материјализовао све то у најбољем тренутку.

Обе екипе читаво прво полувреме провеле су студирајући противника, играјући опрезније, стрпљивије и чекајући грешку ривала.

Друго полувреме било је знатно садржајније од првог, што је наговестила шанса Суареза већ у првом нападу другог дела утакмице.

Нападач Барселоне, као и његов партнер из Наполија Кавани, нису бриљирали, пошто су у неколико наврата пропустили прилике за гол. 

Уругвај је у завршници преузео потпуну иницијативу, али нису успели да савладају расположеног голмана Египта Елшенавија. 

Ипак, ређали су се налети Уругваја, па након погођене стативе Каванија у 89. минуту, у 90. минуту, након прекида и центаршута у шеснаестерац Египта, Хименез је надскочио чувара и послао лопту у мрежу.

У првом сусрету у Групи А, Русија је на отварању савладала С. Арабију са 5:0. 

15.50 – Крај меча, победа Уругваја над Египтом голом Хименеза у 90. минуту.

15.48 – ГОООЛ! Уругвај води од 90. минута, Хименез је стрелац. Само минут након што је Кавани погодио стативу, Уругвајци су извели слободан ударац на противничкој половини, Хименез је био највиши у скоку у шеснаестерцу Египта и затресао мрежу ривала.

15.42 – Најближи голу Уругвајци су били у 84. минуту, када је Суарез спустио лопту на волеј Каванију, али је још једном сјајно интервенисао Елшенави.

15.05 – Поново је Суарез имао велику прилику, у којој се нашао испред голмана Египта, али поново нападач Барселоне није успео да затресе мрежу противника.

15.04 – Настављен је меч.

14.46 – Завршено је прво полувреме и то без голова. 

Не претерано садржајно прво полувреме, у ком је виђена једна велика прилика, коју је пропустио Луис Суарез. Египат се организовано брани и не дозвољава креативност Уругвајцима, који не играју онако како се од њих то очекивало, али успевају да дође до полушанси. "Фараони" покушавају да кроз средину терена и пас-игру развуку одбрану ривала, али пошто им то не успева, често се опредељују за дуге лопте, које не дају много резултата.  

14.24 – Велику шансу пропушта Суарез у 24. минуту, након корнера нашао се потпуно сам на пет метара од гола, али је шутирао поред гола.

14.15 – Након 15 минута утакмице виђене су две занимљиве ситуације, прво је у осмом минуту Кавани покушао шутем мало изван шеснаестерца у оквир гола, да би четири минута касније и Трезеге нешто лошије захватио лопту, али ипак упутио лопту ка голу Уругваја, у обе ситуације без већих проблема интервенисали су голмани.

14.00 – Почео је меч на Јекатеринбуршкој арени.

13.40 – Мање од двадесет минута до почетка сусрета, навијачи обе екипе нестрпљиво очекују почетак меча...

13.10 – Познати су и састави тимова. Египат и дефинитивно стартује без свог најбољег фудбалера Мухамеда Салаха.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару