Португалија на Шпанију, Уругвај са Египтом и борба аутсајдера

Другог дана Светског првенства у Русији, на програму су три веома занимљива меча. Од 14.00 часова састају се репрезентације Египта и Уругваја, од 17.00 сати снаге одмеравају Мароко и Иран, док је последњи термин од 20.00 часова резервисан за дерби кола Групе Б, у којем се састају Португалија и Шпанија. Све три утакмице можете пратити директно на Првом програму РТС-а, а све вести и детаље везане за њих погледајте на нашем порталу.

Дан отварају Египат и Уругвај другим мечом Групе А, на Јекатеринбург арени од 14.00 часова.

"Фараоне" радује вест да ће се Мо Салах готово сигурно наћи међу стартних 11 играча на мечу.

Управо ће фудбалер Ливерпула предводити Египћане у њиховом трећем походу на светским првенствима. Један од најбољих тимова у историји афричког фудбала нема лак задатак против амбициозне селекције Уругваја.

Уругвај има веома квалитетну екипу која може да укрсти копља са готово сваком селекцијом на Мундијалу и сигурно је да, победом на старту против Египта, желе да започну Светско првенство и олакшају себи ситуацију у групи.

Дерби Групе Б игра се већ у првом колу, а снаге ће одмерити Португалија и Шпанија од 20.00 часова.

Португалија, актуелни европски шампион, жели да се докаже и на Светском првенству, а колики су њихови домети видећемо већ у првом мечу на Мундијалу, против Шпаније.

Предвођена Кристијаном Роналдом, али и са неколико играча који су обележили прошлу сезону, Португалија жели да групну фазу започне победом која би им донела велико самопоуздање у наставку турнира.

Шпанија је, с друге стране, уздрмана само дан пре почетка Светског првенства, али утисак је да је сама кривац за то.

Смена селектора Лопетегија због договора са Реалом и постављање Јера на његово место два дана пред прву утакмицу на Мундијалу тешко да може донети много тога доброг Шпанцима, који ће бити под великим притиском у Русији.

"Црвена фурија" је подмладила састав, освежила га, али је то и даље тим који готово да нема ману, одлично уиграна машинерија и с разлогом један од главних фаворита за освајање Светског првенства. 

Меч Португалије и Шпаније игра се на стадиону Фишт у Сочију од 20.00 часова.

Други меч Групе Б на програму је нешто раније, од 17.00 сати на стадиону Санкт Петербург састају се Иран и Мароко.

Ове екипе не спадају у фаворите Групе Б, па је утакмица названа борбом за треће место.

Међутим, Иран је био веома убедљив у азијским квалификацијама, док Мароко има неколико добрих играча, тако да се обе екипе надају да могу да изненаде у Групи Б. А изненађења на сваком Светском првенству има напретек.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару