"Петарда" Русије против Саудијске Арабије

Фудбалери Русије савладали су селекцију Саудијске Арабије са 5:0 у мечу на отварању Светског првенства на стадиону Лужњики. У другом мечу првог кола А групе, у петак од 14 сати, састају се Уругвај и Египат.

Домаћа селекција била је бољи противник од првог до последњег судијског звиждука. Веома битан моменат за њих десио се у 12. минуту, када је први гол на шампионату постигао Газински, чиме је начео Арабију и скинуо велики терет са леђа своје селекције.

Саудијска Арабија је до примљеног гола, а и релативно после тога, имала солидан проценат лопте у свом поседу, али нису успели ништа конкретније да са њом ураде.

Руси су ипак играли растерећеније, што је резултирало голом у најбољем тренутку – два минута пре краја првог полувремена, када је Черишев на ефектан начин затресао мрежу противника.

У другом полувремену играло се у знатно споријем ритму, бар до бурне завршнице. Покушавали су "арапски соколови" да буду равноправан противник, али им то није успевало. С друге стране, Русија је поново била конкретна и неколико пута била претња по гол противника.

Прво је Џуба у 72. минуту, недуго након што је ушао у игру, главом на одличан центаршут Головина спровео лопту у мрежу за 3:0 и чинило се да ће домаћа селекција без много напора и дешавања привести меч крају.

Десило се управо супротно, прво је Черишов постигао сјајан погодак са велике удаљености у првом минуту судијске надокнаде, а тачку на меч ставио Головин у четвртом, када је веома прецизним ударцем из слободног ударца матирао голмана противника и поставио коначних 5:0.

У другом мечу првог кола А групе сутра од 14 сати састају се Уругвај и Египат.

Овако је протекао меч:

18.55 – Крај меча, убедљива победа Русије на старту Мундијала од 5:0 против Саудијске Арабије.

18.53 – ГОООООЛ! Головин постиже прелеп гол из прекида за убедљивих 5:0.

18.51 – ГООООЛ! Мајсторија Черишева за 4:0 у судијској надокнади. Други гол Черишева, који је ушао са клупе, сјајан шут спољним делом стопала са велике дистанце.

18.31 – ГОООЛ! Чак 3:0 за Русију у 72. минуту, Џуба је стрелац. Само пар минута након што је ушао у игру, нападач користи добар центаршут Головина и тресе мрежу Саудијске Арабије.

18.25 – Ни у 20 минута игре у другом полувремену није се много тога променило, Русија има иницијативу и покушава да дође до трећег поготка, што им је умало пошло за руком преко шанси Самедова и Черишева.

18.05 – Почео је други део меча.

17.50 – Завршено је прво полувреме на стадиону Лужњики, Русија води са 2:0.

Домаћин је на одличан начин отворио Светско првенство раним голом Газинског, који је скинуо велики терет са репрезентације Русије, која је знатно бољи противник у овом мечу. Конкретнији су са лоптом у нападу и стварају довољан број шанси, док Саудијска Арабија има проблема да релативно велики посед претвори у опасне ситуације. Пред крај првог дела игре Русија је успела да постигне још један гол, након контре, када је стрелац био Черишев.

17.44 – ГООООЛ! Русија води са 2:0 од 43. минута, стрелац је Черишев. Одличан контранапад домаће селекције, нешто слабија лопта Зобнина ка Черишеву, који је успео на леп начин да превари своје чуваре и ефектно пошаље лопту иза леђа голмана противника.

17.25 – Један од најбољих фудбалера Русије Алан Џагоев меч завршава у 24. минуту због повреде задње ложе. Денис Черишев је на терену.

17.13 – ГОООЛ! Русија води са 1:0 од 12. минута, стрелац је Газински. Нападала је Русија из минута у минут, а након корнера, лопта се одбила до Зобнина, који је упутио центаршут у шеснаестерац противника, тамо се одлично сналази Газински, који главом смешта лопту у мрежу.

17.00 – Почео је први меч на Мундијалу у Русији између домаће селекције и Саудијске Арабије.

16.20 – Познати су састави обе екипе:

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару