Надал и званично крунисан

Шпанац Рафаел Надал, који ће 18. августа од Роџера Федерера преузети прво место на листи најбољих тенисера света, крунисан је , пошто је у финалу олимпијског турнира победио Чилеанца Фернанда Гонзалеса.

На тај начин он је овогодишњим титулама из Ролан Гароса и Вимблдона додао златну олимпијску медаљу и тако само потврдио да ће од сутра потпуно заслужено и званично бити светски тениски краљ.

Најтежи део посла на овом турниру Надал је одрадио у полуфиналу, када је после велике борбе у три сета савладао Новака Ђоковића. У данашњем финалу Гонзалес му је запретио само једном, када је у другом сету код вођства 5:4 пропустио да реализује две сет лопте.

Све што се дешавало пре и после тога била је "игра на један гол" и коначни тријумф феноменалног Шпанца ни у једном тренутку није био озбиљње угрожен.

Надалу је ово било прво учешће на oлимпијским играма и прва медаља, док је Гонзалес данас комплетирао олимпијска одличја. Пре четири године, он је у Атини тријумфовао у конкуренцији дублова, док је у појединачној конкуренцији био трећи.

Са бронзаном медаљом из Пекинга се враћа Новак Ђоковић, који је јуче у мечу за треће место победио Америкнца Џејмса Блејка. Иако сви верујемо да је он могао и више од тога и да је штета што против Надала није играо у финалу, разлога за незадовољство нема.

Основни циљ, освајање олимпијске медаље, наш ас је остварио, а за злато ће, уколико га здрављe послужи, сигурно имати прилику да се бори и за четири године у Лондону.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво