Рафаелу Надалу олимпијско злато

Шпанац Рафаел Надал,светски број један, освојио је олимпијско злато пошто је у финалу тениског турнира у Пекингу победио Фернанда Гонзалеса из Чилеа са 3:0.

Надал је одлично почео меч и већ у другом гему првог сета направио је брејк, а затим повео са 3:0.  До краја првог дела меча Надал је сигурном игром освајао гемове на свој сервис, иако је пропустио још неколико прилика да направи брејк. Гонзалес је у другом сету пружио много јачи отпор фаворизованом Шпанцу. Чилеанац је први гем добио на свој сервис и од тог тренутка је диктирао темпо, али је у 12. гему другог сета, код вођства 6:5, пропустио две сет лопте.

То је искористио Надал, вратио се резултатски у игру и изборио тај-брејк. Гонзалес у тај-брејку није имао шансе да заустави разиграног Шпанца, који је од првог поена имао иницијативу и на крају заслужено дошао до вођства од 2:0 у сетовима. У трећем сету чилеанском тенисеру је већ понестало снаге, а у четвртом гему Надал му је одузео сервис без изгубљеног поена и повео са 3:1. Гонзалес је у шестом гему имао последњу шансу да направи брејк и смањи на 3:4, али се Надал вратио од 15:40 и на крају освојио гем за предност од 5:2.

У следећем гему, на Гонзалесов сервис, Надал није успео да искористи три меч лопте. Четврту прилику за победу, међутим, Шпанац није пропустио и на свој сервис Надал је стигао до златне медаље.  Надал, који ће од сутра и званично преузети прво место на светској ранг листи од Роџера Федерара, тријумфом у Пекингу освојио је нових 400 АТП поена. Гонзалес је, захваљујући пласману у финалу, освојио нових 280 бодова на ранг листи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво