Руске тенисерке обележиле Игре у Пекингу

Све три медаље на женском тениском турниру на Играма у Пекинг, припале су рускињама, које су на тај начин потврдиле доминацију у женском тенису.

До злата је стигла Јелена Дементијева која је у финалу успела да савлада Динару Сафину иако је изгубила први сет. У веома узбудљивом мечу, Сафина је кренула одлично и када је први део игре добила резултатом 6:3 изгледало је да јој титула неће измаћи. У наставку је, међутим, дошло до преокрета, за који је веће заслуге имала Сафина него Дементијева. Иако за то није имала никаквог разлога, Сафина је била невероватно нервозна, о чему најбоље сведочи податак да је направила невероватних 17 двоструких сервис грешака.. Пошто је на тај начин противници практично поклонила четири гема, јасно је да је тешко могла да избегне пораз. Искуснија Дементијева успела је да сачува хладнокрвност и у тренуцима када јој није ишло и на крају је потпуно заслужено добила наредна два сета са 7:5, 6:3 и освојила своју другу олимпијску медаљу. До прве је стигла пре осам година у Сиднеју, када је изгубила финални меч.

Бронзану медаљу освојила је Вера Звонарјова након победе над Кинескињом Ли На од 2:0, по сетовима 6:0, 7:5. Звонарјова је тако свој деби на Играма зачинила освајањем медаље, а у Пекинг је стигла након одустајања Марије Шарапове због повреде рамена.

Златну медаљу у дублу на играма у Пекингу освојиле су Американке Серена и Венус Вилијемс пошто су у финалном мечу савладале Анабел Медину Гаригес и Вирхинију Руано Паскал из Шпаније са 6:2, 6:0. Серена и Венус Вилијемс освојиле су тако друго олимпијско злато у дублу у  каријери. Њих две су биле најбоље и на Играма у Сиднеју 2000. године.

Бронзану медаљу у дублу освојиле су Кинеске тенисерке Жи Јан и Женг Ђи, пошто су у мечу за треће место савладале Украјинке Алону и Катарину Бондаренко са 2:0, по сетовима 6:2, 6:2.

То је друга медаља у тенису за Кину у историји Игара, пошто је и пре четири године у Атини женски дубл ове земље освојио треће место. Кинескињама је меч за бронзану медаљу био трећи који су одиграле у последњих 36 сати.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво