Један је голман Џејмс

Чини ми се да кошарку гледам од када знам за себе, али о томе не водим рачуна од када сам "загазио" у ове позне године

Стицајем околности пратећи овај спорт пословно, одгледао сам и коментарисао на хиљаде утакмица, али оно што сaм пре неко вече видео на судари два кошаркашка "дива", селекције САД-а и Кине пореди се са невероватним.

Колеге из београдског студија прогласише то за потез дана те сам ни крив ни дужан са мојим смејањем у поменутој утакмици стигао да будем и у центру пажње јавног мњења, и то више пута.

И уколико нисте већ до сада одустали од читања овог текста, онда је ред да вам и окткријем о чему се ради. Гледао сам једном приликом како легендарни Мајкл Џордан уместо да неком несрећнику из супротног тима, само "удари" банану, једном руком хвата његову лопту у лету, у оној највишој тачки бачене параболе, на опште запрепашћење многобројног гледалишта. Тај скок који је извео "Ер" Мајкл био је раван подвигу, као када дете подигне шински праг тежак 300 килограма. Па да! Шта зна дете шта је 300 кила (сетите се тог вица).

A сада на сцену ступа можда и његов најлегитимнији и "најмоћнији" наследник (Коби Брајант се неће љутити због овога, а и не познајемо се лично) ЛеБрон Џејмс, крило НБА лигаша Кливленд Кавалирса. Његов надимак "Кинг", то јест краљ, већ одавно стоји у његовим незваничним подацима. Када у Америци у новије време кажете "Краљ" нико више неће помислити на "Краља рока" Елвиса Прислија, већ на млађаног ЛеБрона.

Дакле, поменути "краљ" је урадио нешто слично што и Мајкл Џордан, али само мало боље. Кинески бек Лију је кренуо на улаз, отишао мало у леву страну од коша, нашао се у тешкој ситуацији и упутио параболу ка кошу Амера. И онда скок! Пантеров скок? Нееее...већ Џејмсов! Слично као Џордан, али ЛеБрон је у лету, у оној већ поменутој највишој тачки, ухватио лопту са две руке, из зезања је ударио о таблу, полетео у контру и силовито закуцао преко двојице Кинеза. Не морам да вам причам о томе како је реаговало 12.000 гледалаца у дворани, као и силни новинари. Џејмс се само ноншалантно насмејао, у стилу - то ја овако сваки дан, и отрчао до свог коша, где је скамењени Лију још увек забезекнуто гледао у ЛеБроновом правцу.

Узвикнуо сам одушевљен: "Један је голман Џејмс". И то је, пријатељи моји, истина.

Заједничко за Мајклa и ЛеБрона је да имају презиме које почиње на исто слово. И зато...с поштовањем, Слободан Џ. Шаренац.

(П.С. Овај блог сам морао да напишем kako бих прекунуо Зозину владавину. Али, у блоговима Зоза- Шарени 6:1)

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару