Силк маркет

На овом месту можете видети више народа и народности него на церемноји свечаног отварања Олимпијских игара

Чувени "Силк маркет", илити "Сјо Шуе", у преводу "Базар свиле", нема везе са својим званичним именом.

Овај тржни центар изгледа као Базар на београдском Сајму, само што је смештен у згради од седам спратова.

Има свега. Од свиле до рачунара. Цене су различите. Невероватна је ситуација да вам трговци на почетку желе нешто продати и по десет пута већој цени, на којој се на крају зауставе.

Дигитрони су главно помагало. Свака тезга има их по неколико комада. Трговина се одвија тако што продавац удара по тастерима и исписује своју, а потим и ви своју цену.  Махнете руком и кренете даље, а они трче за вама са новом, нижом ценом. Ценкање уме да потраје. Уколико не одустанете брзо, можете добро проћи.

Чим вас угледају продавци и продавачице почињу да вас бесомучно вуку за руке и да вам показују робу коју имају. Поседују готово све величине и дезене. Нема шта нема. Ако имате стрпљења пронаћи ће и ваш број. Ралф Лорен, Поло, Томи Хилфигер, Лакоста и остале робне марке овде су веома заступљене. Трговци боље познају енглески језик него волонтери који раде у олимпијском комплексу.

Е сада оно што вас вероватно највише интересује. Цене!

Сасвим солидне ручне сатове можете набавити по цени од 20 евра. За 15 еврића ваши су нека добра јакна или чак одличне дубоке патике за кошарку реномираног светског произвођача. Ципела има колико вам срце хоће. Разних модела, боја и величина. Наравно, оригинали не станују у "Силк маркету", али је разлика у квалитету оригинала и његове овдашње верне копије тешко уочљива.

Мобилни телефони су посебна прича. Највишу "оцену смеха" добио је модел под именом "НОКЛА" који подсећа на један од модела, по имену сличног, светски познатог бренда. Цене су од 35 до 100 евра. За свакога има по нешто. Само се треба наоружати стрпљењем и све је ваше. Наравно уз одређену цену.

Овај базар је многима омиљено место. У пролазу можете срести и кошаркашке судије, функционере, атлетичаре са Јамајке, рукометашице из Норвешке, и велики број осталих спортиста из готово свих земаља.

На крају је право питање где има више спортиста? У Олимпијском селу, или у "Силк маркету"?

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво