Читај ми!

Пораз јуниора

Младе наде биле на корак од тријумфа, ипак пораз. Мушка јуниорска кошаркашка репрезентација Србије изгубила је од селекције САД резултатом 80:78 (21:17, 17:14, 19:22, 23:25) у утакмици другог кола Д групе шампионата света у Летонији. Следи поправни против Египта.

После одличне игре у првом колу и победе над Кинезима, наши јуниори нису успели да да савладају фаворизоване Американце. Репрезентација Србије пружила је фантастичан отпор званичним светским шампионима, посебно у другом полувремену, али је у драматичној завршници ипак поражена.

Најефикаснији у нашој селекцији били су Цветковић са 20 и Грујанчић са 16 поена, док је код Американаца најбољи био Џексон са 19 поена.

Селекција САД је од самог почетка била у вођству. Међутим наш млади тим се није предавао. Великом борбеношћу успевали су да надокнаде физичку доминацију ривала и инфериорност у скоку. До прве озбиљније предности Америкнаци су стигли у 17. минуту кад су повели 36:26.

У другом полувремену наш тим излази на паркет са још већом жељом и одлучношћу да ривалу пружи што јачи отпор. Коначно је прорадио шут, који никако није служио наш тим у првих 20 минута. Резултат такве игре било је и прво вођство које уследило после тројке Богића Вујошевића у 28. минуту - 51:50. Американци су се веома брзо тргли и направили серију 11:2 за нову осетнију предност- 61:53.

Последњи период игре био у знаку репрезентације Србије. Лука Митровић и Александар Цветковић постигли су заједно 21 поен, али ипак недовољно за велику победу. Само три минута пре краја меча Србија је имала предност 75:71. Међутим, поново су изгубљене лопте у финишу скупо коштале наше наде. Американци су успели да поново да преокрену резултата и поведу 80:78, иако им није било лако када је Цветковић четири секунде пре краја шутирао за три поена и замало био непрецизан.

У нашем тиму поново је најефикаснији био Александар Цветковић са 20 поена, а одличну игру је приказао и Марко Гујаничић, који је уз 16 поена имао и четири украдене лопте.

Селектор Дејан Мијатовић је после дуела са Американцима упозорио да екипа мора што пре да се окрене утакмици са Египтом.

"Одиграли смо сјајну утакмицу, али смо ипак остали без бодова. У неким сегментима смо надиграли Американце, који су имали чак 13 скокова више, од којих су нам они офанзивни задавали доста проблема. Успели смо да их натерамо да прихвате наш стил игре, онемогућили им контранападе, што нам је помогло да преокренемо резултат. Имали смо скоро добијену утакмицу, али неколико промашаја и изгубљених лопти у последњем минуту коштало нас је велике победе. Морамо што пре да заборавимо овај пораз и да у дуелу против Египта остваримо тријумф који ће нам омогућити да у другу фазу пренесемо два бода", рекао је селектор Мијатовић. 

У19 репрезентација Србије у оквиру 3. кола "Д" групе игра у суботу од 12.45 часова против селекције Египта која је у другом колу изненадила Кину и после продужетка тријумфовала са 100:96 (16:10, 18:15, 22:18, 20:33, 24:20).

СРБИЈА У19: Цветковић 20, Вујошевић 8, Ламбић 11, Крстић 2, Богдановић, Митровић 9, Гујаничич 16, Силађи 3, Бешовић 4, Дреновац 3, Игрутиновић 2, Дангубић.

САД У 19: Џексон 19, Карсон, Еплинг 4, Браун, Хардавеј 11, Лемб 8, Маршал, Мек Дермонт 4, Бел 4, Мичел 11, Леонард 6, Јанг 13.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво