Сад и Шпанија у финалу

Кошаркашке репрезентације САД и Шпаније играће у финалу Олимпијских игара у Пекингу, пошто су победиле Аргентину, односно Литванију.

Пре почетка Олимпијскиг игара у Пекингу сматрало се да ће најозбиљнији конкурент Американцима у борби за златну медаљу бити Шпанија, што се испоставило као тачна претпоставка јер ће се управо те две екипе сусрести у финалној утакмици.

 

Американци су уз 21 поен Кармела Ентонија победили Аргентину са 101:81, док је најефикаснији у Аргентини, која је због повреде већ у првој четвртини остала без најбољег стрелца Мануа Ђинобилија, био Луис Скола са 26 поена.

Шпанија је, предвођена Пау Гасолом, стрелцом 19 поена, била боља од Литваније коју је победила са 91:86.

САД и Шпанија се већ сретале у групној фази такмичења 

Утакмица у групи завршена је у корист "дрим тима" који је победио Шпанце са 37 поена разлике - 119:82. Колико су тада репрезентативци Шпаније били немоћни, најбоље се види из податка да су имали готово невероватних 28 изгубљених лопти.

Финале ће се играти у недељу у 8.30 по средње-европском времену, а меч за треће место почеће два и по сата раније.

Кошаркаши САД су до сада освојили 12 олимпијских титула, последњу 2000. године у Сиднеју.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво