Читај ми!

Мате Немеш: Добро смо се спремали, крајњи циљ је медаља

Репрезентативац Србије у рвању Мате Немеш изјавио је у Београду да се добро спремио за Олимпијске игре, као и да је крајњи циљ медаља. Пред одлазак у Париз рвачки тим је говорио о протеклим припремама и очекивањима на највећем светскомнадметању.

Рвачка репрезентација Србије је на аеродрому „Никола Тесла“ у Београду одржала конференцију за медије поводом одласка на Олимпијске игре у Паризу. О очекивањима на предстојећим надметањима говорили су Мате Немеш, Георгиј Тибилов, Александар Комаров и Михаил Каџаја, као и тренери Војислав Трајковић и Стојан Добрев.

"Нисмо очекивали да идемо сва четворица, Каџаја је прошле недеље добио шансу. Срећни смо што идемо у толиком броју, добро смо се спремали од јануара. Били смо на европским и светским подијумима. Наравно, сви идемо по медаљу, то је крајњи циљ, а не само наступ на Играма. Честитам стрелцима који су освојили златну медаљу, мислим да су они отворили пут свим осталим спортистима. Мени су Олимпијске игре у Токију биле прве и био сам веома узбуђен, у овом тренутку немам тај притисак", рекао је Немеш на конференцији за медије коју је рвачка репрезентација Србије одржала на аеродрому "Никола Тесла" уочи одласка у Париз на ОИ.

Репрезентативац Србије у рвању Александар Комаров рекао је да су припреме добро протекле, као и да очекује да ће на Играма бити у доброј форми.

"Добро смо прошли припреме, почели смо годину добро. Очекујем да ћемо бити доброј форми, спремни смо. Видећемо како ће тамо бити", каже Комаров.

Михаил Каџаја је пре седам дана сазнао да ће добити прилику да наступа на својим другим Олимпијским играма, због повреде чешког рвача Артура Омарова.

"Били смо срећни кад смо чули да ћу ипак добити прилику да наступам на Играма. Идем у Париз да дам сто посто себе за олимпијску медаљу, не постоји други пут", истакао је Каџаја.

Селектор рвачке репрезентације Србије Стојан Добрев рекао је да очекује да његова екипа покаже потенцијал, као и да верује да ће се показати у добром светлу.

"Очекујемо да покажемо потенцијал, момци су добро расположени, тренирали су сваки дан за ОИ, тако да они знају шта да очекују и мислим да су спремни за велики успех. Верујем пуно у њих и желим им пуно среће и да покажу њихове могућности и мислим да ће бити све у реду", изјавио је Добрев.

Члан стручног штаба рвачке репрезентације Србије Војислав Трајковић каже да ће српски рвачи показати најбоље што знају, као и да су се добро припремили.

"Први наступ је у понедељак, вечерас стижемо у Париз. Имаћемо довољно времена да се добро припремимо, да средимо килограме који су већ на жељеном нивоу. Идемо да покажемо шта смо радили, нећемо ништа прогнозирати, сви су носиоци медаља са европских и светских такмичења. Очекивања су велика, не треба им правити оптререћење, нека покажу оно најбоље што знају", рекао је Трајковић.

 

Рвачка репрезентација Србије је са четири представника у грчко-римском стилу једна од најбројнијих на Играма.

Четворица српских рвача имају укупно 14 медаља са европских и светских првенстава

субота, 03. август 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару