Читај ми!

Ђоковић: Привилегија је представљати Србију, надам се медаљи

Најбољи тенисер Србије и света Новак Ђоковић на посебној конференцији српског тима у Паризу говорио је о тренутној припремљености, осећањима и својим очекивањима на предстојећим Олимпијским играма. Истакао је велику част коју осећа због представљања своје земље на највећем светском такмичењу и да очекује освајање медаље.

Одговарајући на питања новинара о својој тренутној припремљености и осећањима пред предстојеће мечеве, Ђоковић се присетио својих ранијих наступа на Олимпијским играма и истакао да је то велика част за сваког спортисту.

“Част ми је што сам део Олимпијског тима Србије. Пети пут сам овде, први пут сам био у Пекингу и освојио бронзу, једину медаљу. Олимпијске игре су најзначајнији догађај у историји спорта и сви ми добро знамо каква је привилегија и одговорност када представљате земљу на овако великом такмичењу“, рекао је најбољи тенисер света Новак Ђоковић.

Нагласио је да има велике амбиције које се нада да ће остварити и освојити нову медаљу.

"Велика ми је част што сам овде, моје амбиције су велике, као и очекивања, али биће тежак турнир. Има 64 играча и сви се такмиче за медаљу. Такмичење је интензивно и морамо да играмо шест мечева за осам дана да бисмо освојили медаљу. На Ролан Гаросу сам имао доста успеха, а ту се игра и тениски турнир, па се надам да ћу донети нацији медаљу, истакао је Ђоковић на конференцији за медије у Паризу.

На питање новинара о његовој тренутној припремљености за турнир и жребу који је одлучио да му потенцијални противник већ у другом колу буде Рафаел Надал, Ђоковић је констатовао да је под великим притиском али да је то нешто на шта је већ навикао.  

“Да, видео сам жреб уочи конференције за штампу и постоји велико интересовање за дуел у другом колу јер нас двојица морамо да савладамо прве противнике да бисмо дошли до евентуелног меча који би био спектакл као некада када смо играли на свим великим теренима широм света, рекао је српски тенисер Новак Ђоковић.

“Морам да пребродим прву препреку (Аустралијанац Метју Ебден, прим аут) и дам све од себе да идем што даље. Свестан сам тежине Олимпијског турнира јер је доста другачији од осталих турнира попут Ролан Гароса који нам је свима познат, а поготово Надалу. С друге стране, сам осећај је другачији, представљаш Србију и додатни је притисак и одговорност али не нешто на шта нисам навикао", истакао је Ђоковић на конференцији за медије у Паризу.

Српски тенисер додао је да је колено много боље него на Вимблдону и да је још спремнији.

"На Вимблдону сам играо због мекоће подлоге и јер сам осећао да могу".

Он је додао да због жеље за фокусом неће бити у Олимпијском селу, али да ће свакако посети место где су други спортисти.

"Искуство учествовања на Олимпијским играма је важно, а посебну емоцију и енергију доноси село где осетиш праву драж са више 10.000 спортиста широм света, у мензи си поред њих и размењујеш искуства и приступ са другим споритстима. У Токију сам био прва два дана у селу, а касније у другом смештају", рекао је Ђоковић и додао да би волео да гледа све наше спортисте, али да ће то зависити од обавеза.

четвртак, 25. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару