Читај ми!

Српском параатлетичару Небојши Ђурићу враћена медаља

Организатори Параолимпијских игара у Паризу вратили су сребрну медаљу српском параатлетичару Небојши Ђурићу, саопштио је Параолимпијски комитет Србије.

Небојша Ђурић је на Параолимпијским играма у Паризу освојио сребрну медаљу у дисциплини бацање кугле.

Ђурићу је у петак сребро донео хитац из друге серије, када је куглу бацио 11 метара и 98 центиметара, али му је одличје дан након финала одузето због наводно неадекватне опреме.

Oдлуком судијског жирија, српском такмичару су, после жалбе на реквизит који је користио, поништени сви резултати у Паризу.

Представници Параолимпијског комитета Србије су потом уложили жалбу, која је на крају усвојена, па је Ђурићу медаља враћена.

"С радошћу обавештавамо јавност да је параолимпијцу Небојши Ђурићу враћена сребрна медаља у Паризу, након ревизије резултата његовог наступа. Ђурић, који је један од наших најистакнутијих параатлетичара, првобитно је био дисквалификован због процедуралне грешке, али је након пажљивог разматрања ситуације правда задовољена", наведено је у саопштењу Параолимпијског комитета Србије.

За исправку се заложио стручни тим на челу са председником Параолимпијског комитета Србије Зораном Мићовићем.

"Нажалост, због нарушеног здравственог стања изазваног стресом, по савету лекара Небојша је одустао од даљег такмичења и вратио се у Београд. Ова одлука није само победа за Ђурића, већ и за целокупну параолимпијску заједницу Србије, потврђујући нашу посвећеност фер-плеју и интегритету спорта. Честитамо Небојши на његовом успеху и храбрости, те му желимо брз опоравак и даљи успех у будућим изазовима", наведено је у саопштењу.

Ђурић је у понедељак после консултација са лекаром српског тима одлучио да се повуче са такмичења у бацању диска у категорији Ф56.

Србија је на Параолимпијским играма у Паризу до сада освојила три медаље. Парастонотенисерке Нада Матић и Борислава Перић су освојиле сребрну медаљу у дублу, док је Митар Паликућа освојио бронзу у класи МС5 у сингл конкуренцији.

уторак, 03. септембар 2024.
34° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару